En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Chilisås  (läst 11166 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
Chilisås
« skrivet: 2007-04-08 14:27 »
Förra året köpte jag Mrs. Chengs ordentligt starka chilisås som jag var mycket nöjd med, men nu hittar jag den inte längre i butiken, nån som vet om produkten fortfarande finns på marknaden?
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Mrs. Chengs chilisås - finns den kvar?
« Svar #1 skrivet: 2007-04-29 21:19 »
Köpte mig en flaska "Sriracha Chilli sås" på Domus i stan.
Jag är lite lur på att det är typ denna sås du är ute efter. Har tittat på affären ang. Mrs.Chengs chilisås men har inte sett nån.
Denna är det riktigt bra drag i och passar till all slags mat/matlagning. Den innehåller hela 83% Chili  :P
« Senast ändrad: 2007-04-29 21:22 av Urban »

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Chilisås
« Svar #2 skrivet: 2008-05-02 17:22 »
Mrs. Chengs har definitivt slutat sälja sin chilisås har jag fått veta nu, synd.

Köpte Coops chilisås här för ett tag sen men det skulle jag inte gjort, den är ungefär lika stark som en lite kryddad ketchup. Läser man innehållet kommer chilin på 7:e plats i ingredienslistan "2% jalapenpeppar". Va? 2%! Finns det över huvud taget inga regler för vad som får kallas chilisås? Och vad är "tomatpulp"?

Eftersom coopsåsen var helt värdelös köpte jag en "Ayam brand" Chilisås stark, den är mycket mycket bättre, om än inte jättestark så ganska i alla fall.

Vad brukar ni andra köpa för slags chilisås?
Den som inte frågar får inga svar.

bryggens

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 440
    • Visa profil
SV: Chilisås
« Svar #3 skrivet: 2008-05-02 17:58 »
Har själv en flaska "Ayam Brand Chilli Vitlök", första gången jag använde den så trodde jag att den var ungefär som Heinz chilisås,och använde den därefter, det var den inte.
Jag tycker att den har helt okej hetta.Nu när jag vet...

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Chilisås
« Svar #4 skrivet: 2008-05-02 19:01 »
Kul tråd, här hemma använder vi mycket chili, jag har provat en del olika med den jag fastnat för och inte kommer att släppa nu det är D´Elidas chilisås/salsasås! Jag fick den från företaget som gåva och den har använts flitigt så nu är den nästan slut! Jag använder den till korv, kyckling, fisk, grillat, marinader, salsor, dipper, dressingar och som att blanda ut vanlig ketchup med!
http://kryddburken.wordpress.com/2008/01/09/limekyckling-med-bulgur-chiliwok/


alsa

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 38
  • Laga mat eller äta vad är bäst?
    • Visa profil
SV: Chilisås
« Svar #5 skrivet: 2010-10-25 18:44 »
Jag är lite "chilli alkoholic" så jag beställde tre chillsåser i från: http://www.chilihouse.se fick hem dom i helgen och provsmakade följande;
D'Elidas - Styrka 4, betyg 3 av 5
Zulu Zulu Xtra Hot Hot Sauce - Styrka 8, betyg 5 av 5
Dave's Ghost Pepper Naga Jolokia Hot Sauce - Styrka 10+++, betyg 4 av 5 OBS! Denna sås MÅSTE man vara försiktig med, var "avdommnad" i munnen en halvtimme efter provet ;)
//Alsa

Grilla och ute spabada är livskvalite:-)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -