En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?  (läst 6516 gånger)

m_walllin8

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 6
    • Visa profil
    • Matglädje
Måste jag slänga resterande innehåll i en konsverv med matjesill? Hur förvarar jag? Hur länge håller den sig?

Någon som vet? ???

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
« Svar #1 skrivet: 2007-10-24 12:50 »
Ät upp resten å! Det är ju gott!
Annars ner i en bra plastpåse av kvalitet med allt spad. Tryck ut luften nogrannt, bodre väl hålla veckan ut?

Eller om det är mycket i en tät burk med spad över fisken.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4449
    • Visa profil
SV: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
« Svar #2 skrivet: 2007-10-24 14:55 »
Köper man en glasburk med inlagd sill kan man ju ha den i evigheter; ett par månader i alla fall. Det är väl inget som hindrar att man har matjessill lika länge om man lägger över den i en glasburk eller liknande. (Eller gör Kungasill av den)

mums

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 122
    • Visa profil
SV: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
« Svar #3 skrivet: 2007-10-24 17:34 »
Jag har faktiskt stekt matjesill, inte svar på frågan men det blev så gott att det inte blev något kvar att spara.
 Vad är Kungasill?

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1433
    • Visa profil
SV: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
« Svar #4 skrivet: 2007-10-24 17:43 »
Hur gjorde du när du stekte den? Panerade du den?
« Senast ändrad: 2007-10-24 17:48 av Hasse »

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4449
    • Visa profil
SV: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
« Svar #5 skrivet: 2007-10-24 17:48 »
Kungasill, ett gammalt inlägg i repris: Man tager vad man haver...Bottna en form med skivad kokt färskpotatis,lägg på matjessill o hårdstekt kall lök.Dränk allt i en blandning av gräddfil o majonnäs.Låt stå ett dygn o "mojna" Proportionerna lär man sig med tiden

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
« Svar #6 skrivet: 2007-10-24 20:05 »
Matjesill är en väldigt bra råvara till många sorters sillinläggningar tex sherrysill,matjetårta mm :D
Matforum är bäst

m_walllin8

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 6
    • Visa profil
    • Matglädje
SV: Hur förvarar jag en öppnad matjesill konserv?
« Svar #7 skrivet: 2007-10-25 19:03 »
Tack för alla tips!  :)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -