En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Fläskkarré - Dafgårds (3/5)  (läst 4907 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
Fläskkarré - Dafgårds (3/5)
« skrivet: 2007-10-30 12:20 »
Stekt fläskkarré med sommargrönsaker, sås och stekt potatis

Potatisen ser fint gräddad ut och grönsaksblandningen ger fin färg men halva synintrycket blir ändå bara stor trist såspöl. Och var är köttet? Ja efter en stunds letande hittar jag det under potatisen.

Köttet smakar bra och är mört men inte tokmört utan "naturligt mört". Potatisen är också bra men aningens mjuk. Såsen kunde varit aningen mer fyllig. Grönsakerna är OK men som vanligt i liten mängd.

¤ Utseende 3/5
¤ Konsistens 4/5
¤ Smak 3/5
¤ Helhetsbetyg 3/5

Nån annan som ätit denna rätt? Är jag för hård eller är jag för snäll?

(Starta gärna en ny tråd om du har provat någon annan rätt!)
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
Fläskkarré - Dafgård nytt recept (3/5)
« Svar #1 skrivet: 2009-02-27 14:34 »
Stekt fläskkarré med sommargrönsaker, sås och stekt potatis

Potatis och grönsaker ser rätt trevliga ut men lika fint gräddad som på förpackningen är potatisen inte. Av köttet syns inte ett spår, bara en trist såssjö. Jag förstår att köttet får bättre hållbarhet när det är täckt av sås men likafullt ser såssjöar aldrig trevliga ut.

Blomkål och gröna bönor är vattniga. Ärtor, morot är OK. Potatisen smakar godkänt men konsistensen är inte helt bra, potatis är förstås knepigt i mikromat. Köttet är bra, men såsen är inte helt god, det är något med kryddningen som haltar. Med bättre sås och kvalitet på grönsakerna hade detta kunnat vara en fyra i smak.

Innehåller jästextrakt. Dessutom har de, antingen av slarv, eller för att medvetet minska på antalet E-nummer i förteckningen, vad vet jag, utelämnat E407 efter "stabiliseringsmedel karragenan".

¤ Utseende 3/5
¤ Konsistens 3/5
¤ Smak 3/5
¤ Helhetsbetyg 3/5
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Segt som?:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:

- Annonser -