En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Fågel - urtagning, plockning och styckning  (läst 7862 gånger)

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
Fågel - urtagning, plockning och styckning
« skrivet: 2007-11-07 11:30 »
Har vi någon jägare eller fågelvän  ;) som enkelt kan berätta hur man går till väga?

Tror att denna kunskap finns hos 30-40 talare och håller på att glömmas bort med dom moderna drive-in kycklingar vi köper på affären..

Någon?

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4464
    • Visa profil
SV: Fågel - urtagning, plockning och styckning
« Svar #1 skrivet: 2007-11-07 11:37 »
Eftersom det är mannen i familjen som skjuter fåglarna får han också göra iordning dom. Han plockar aldrig, han flår dom, det är inte mödan värd att sitta i timmar o peta med fjunen.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Fågel - urtagning, plockning och styckning
« Svar #2 skrivet: 2007-11-07 11:50 »
hmm.. får se om jag minns... Höns har vi nackat, halshuggit, skållat (ca 85grader 2-3 min) och sedan lagt i kallt vatten en stund.
Därefter upp på slaktbordet och börja från fötterna och plocka.... och plocka och plocka... När det är klart, skär man längs bröstbenet ner mot bäckenet, skär av halsmuskeln och viker upp lätt, in med handen och ut med lever & hjärta, dra hela innehållet ner mot rumpan och klipp därefter bort allt med sax! Smidigast så utan slabb!

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Fågel - urtagning, plockning och styckning
« Svar #3 skrivet: 2007-11-07 16:17 »
Agneta: Jo, flå är på, men vars börjar man..?

Kryddan: Oj, så enkelt det verka..  ;)

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Fågel - urtagning, plockning och styckning
« Svar #4 skrivet: 2007-11-07 17:43 »
Kryddan: Oj, så enkelt det verka..  ;)

Det går som på räls när man gjort två! *S*

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -