En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Brieosten som blev över?  (läst 4338 gånger)

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
Brieosten som blev över?
« skrivet: 2007-11-20 19:17 »
Ok, det var en riktigt konstig fråga som får ett klockrent svar - ät upp den..  ;D

Men lek med tanken, OM det skulle bli över, kan man använda den till något?
Nu tänker jag inte på den där biten som legat framme i massor av timmar som är besmittad med allt utan den där som gömmer sig i kylen Ni vet.

Ugnen? Soppan?

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
SV: Brieosten som blev över?
« Svar #1 skrivet: 2007-11-20 20:26 »
Fritera och ät med hjortronsylt! :-)

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Brieosten som blev över?
« Svar #2 skrivet: 2007-11-20 20:30 »
Bra tips Jelvis. Friterad Brie o hjortronsylt är en riktig höjdare.

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1437
    • Visa profil
SV: Brieosten som blev över?
« Svar #3 skrivet: 2007-11-20 20:47 »
Lite friterad persilja till, blir pricken över i.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: Brieosten som blev över?
« Svar #4 skrivet: 2007-11-20 21:15 »
På varm smörgås med rökt skinka o tomat, urgott!

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Brieosten som blev över?
« Svar #5 skrivet: 2007-11-20 21:42 »
Salami, brieost, svarta oliver & rödlök i en mumsig nybakad baguette!! SÅÅÅ GOTT!

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Brieosten som blev över?
« Svar #6 skrivet: 2007-11-28 15:43 »
Smält ner alla överblivna ostbitar och gör en schyst pastaostsås.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Gilius

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 306
    • Visa profil
    • Gott på riktigt
SV: Brieosten som blev över?
« Svar #7 skrivet: 2007-11-28 16:03 »
Detta passar bäst med en hel brieost, men det går nog även med en halv.

Stick en massa små hål i osten med en gaffel,
Blanda honung eller lönnsirap med en skvätt whisky, gärna rökig.
Krossa en näve valnötter och strö dessa på osten och häll sedan honung/sirap/whisky blandningen ovanpå.
Gratinera i ugn på 220C 5-15 minuter (skall bli rinnig).

Sedan är det bara att njuta, fick detta på en cocktailbjudning i Seattle och trodde inte det var sant hur gott det blir.

/gilius

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
SV: Brieosten som blev över?
« Svar #8 skrivet: 2007-11-29 21:52 »
Ah, briljant! Har bara gratinerat getost på det här sättet fast utan whisky. Måste provas!

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -