En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Roliga pannkakstips  (läst 9834 gånger)

Beth_Gray

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 1
    • Visa profil
Roliga pannkakstips
« skrivet: 2007-11-27 17:00 »
det du behöver är:
Pankaksrester och Messmör.
skär upp pankakorna i små bitar och stek på. sockra och salta lite (och det ska vara LITE).
när du har gjort det, klicka på lite messmör.
så enkelt var det. testa nästa gång du får pankakor över, jag lovar, det är Supergott!  :D

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #1 skrivet: 2007-11-27 18:47 »
Välkommen till forumet Beth_Gray, tack för ett kul tips, det måste jag prova nån gång!

Nån som har fler roliga pannkakstips?
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #2 skrivet: 2007-11-27 19:46 »
Pannkakor är ju jätte gott! Och dom behöver ju inte alltid vara onyttiga!

När jag var liten så gjorde mamma ofta gröna pannkakor med hackad spenat, smakar inte spenat men får en kul färg! Jag hade socker och smör på mina!   :D

Visst borde pannkakor gå att använda som creps? Lite fyllning typ champinjoner/räkor i tjockare klet och sen rulla och stoppa i ugnen med riven ost uppe på?

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4485
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #3 skrivet: 2007-11-28 10:41 »
Ansjovis o brynt lök i den tjocka kleten gör också att crepsen blir goda

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #4 skrivet: 2007-11-28 11:44 »
Agneta: I smeten? Fint skuren anjovis? Måste bli gott gott!

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4485
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #5 skrivet: 2007-11-28 12:05 »
Inte i pannkakssmeten utan i stuvningen som du fyller crepsen med; du gör en smakstark stuvning med lättbrynt lök o ansjovis. Sen gratineras dom med riven, rätt stark ost på. Oooh, vilken nattamat!

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #6 skrivet: 2007-11-28 12:07 »
Aha, nu trilla femman hela vägen ned!

Det blir middag imorgon! Tack!

Sweber

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 415
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #7 skrivet: 2007-11-28 13:32 »
Messmör är inte ett livsmedel, det är ett straff. Att förstöra pannkakor med denna sörja borde vara straffbart!  ;)

Jag varierar pankisarna med tex honung, vaniljsocker, gurkmeja och steker ibland i smör/pljeblandning, ibland i flytande marg med smörsmak, ibland i rent smör. Allt för att variera lite. Några rester att leka med blir det aldrig...
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #8 skrivet: 2007-11-28 15:13 »
När vi har gäster som sover över brukar jag göra amerikanska tjocka  bananpannkakor till frukost, det slår alltid rätt!
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4485
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #9 skrivet: 2007-11-28 17:27 »
elka: men det kanske är gott med ansjovis o lök i pannkakssmeten! Har inte tänkt på det. Med en klick syrligt till, typ creme fraiche. Måste prova!
crlhrv: hurdå bananpannkakor? Mosar man bananerna i smeten?

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #10 skrivet: 2007-11-28 22:25 »
Agneta: Vars har Du sett dessa anjovis/lök creps? Svärmor hade visst gjort nästan lika i helgen som var...?! Läser Ni samma Hemmets Journal?  ;)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4485
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #11 skrivet: 2007-11-29 09:08 »
Hemmets Journal har jättebra recept, där är jag ofta o botaniserar. Men just ansjoviscrepsen uppfann jag själv under min fattiga studietid när jag skulle ha fest o inte visste hur många som skulle komma. Dom är bra att ha styckfrysta; bara att plocka fram o snabbgratinera.

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #12 skrivet: 2007-11-29 10:03 »
Agneta: Jag är så nyfiken så jag måste be om hela receptet! Smeten, kletet och tider i ugn för färska och styckefrysta.. Snälla..  :)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4485
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #13 skrivet: 2007-11-29 11:11 »
Stön!Jag skrev aldrig upp receptet utan gör det alltid på en höft. Jag får göra ett provisoriskt:
Crêpes till 4 portioner:
2 ägg
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
Använd ½ dl smet till varje crêpe

4-5 dl stuvning:
1 gul lök, hackad o mjukfräst
1 liten burk ansjovis i bitar + spad
4 dl mjölk
4 msk vetemjöl
 
Strö 3 dl riven gratängost över crêpsen o gratinera i 20 min i 225°. När jag snabbgratinerade drog jag på ugnen på max o lät crêpsen (utan ost)bli varma (tid?) strödde på ost o gratinerade.
Mvh
agnetasch recepttjänst UPA 




Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #14 skrivet: 2007-11-29 11:35 »
Du är ju bäst Agneta! Tackar allra ödmjukast!

(UPA? Utan Personligt Ansvar?)  ;)
« Senast ändrad: 2007-11-29 15:58 av elka »

chipskungen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 22
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #15 skrivet: 2008-03-18 12:43 »
jag brukar äta mina pannkakor med fetaost och maple syrup.
Jättegott!

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #16 skrivet: 2008-03-18 15:39 »
Välkommen till Matforum Chipskungen!

Feta och lönnsirap som tillbehör alltså ja det låter faktiskt inte så tokigt som det låter... äter du det som en efterätt då eller är det en huvudrätt med ytterligare nåt mer till?
Den som inte frågar får inga svar.

chipskungen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 22
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #17 skrivet: 2008-03-18 21:45 »
huvudrätt utan något mer till !  :D ibland kan jag förstås ha sallad eller om man har gjort ärtsoppa tilll.

Cohen

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 76
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #18 skrivet: 2008-03-18 22:08 »
Spenat och pannkakor passar förvänandsvärt bra ihop. Prova antingen att blanda i hackat eller hel spenat i vanlig pannakakssmet innan gräddning, eller ha hel spenat i tjockpannkaka. Gott, gott!

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
SV: Roliga pannkakstips
« Svar #19 skrivet: 2008-03-18 22:09 »
Någon som har sagt blueberry pancakes ännu? Amerikanska tjocka pannkakor med blåbär serverade med lönnsirap och gräddfil eller crème fraiche.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -