En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Älgkind ”Daube” med mandelpotatis och picklat äpple  (läst 6922 gånger)

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 455
    • Visa profil
Svenskspråkiga TV programmet Strömsö gjorde gryta på älgkinder, såg mycket intressant ut:

http://matochfritid.yle.fi/matartikel.php?id=1980

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4464
    • Visa profil
Skulle jag jättegärna vilja laga! Men var får man älgkinderna ifrån? Jag frågade mannen om han inte kunde ta med lite typ kinder o gommar från skogen. Men då sa han; "Det har väl inte jag tid att stå o karva med, då får du hela huvudet" Tvi så äckligt, ett stort älghuvud i köket, jag lade ner det projektet ;D

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
Så rysligt poppis med kind nu förtiden. Finns flera matbloggar som skriver om detta.

Här är en:

http://minbrorskokbok.blogspot.com/2006/12/mat-och-mnniskor.html

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6574
    • Visa profil
    • Matforum
Varför är kind så poppis, vad är den stora tjusningen med att äta kind?
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
Det är väl den muskel som är mest arbetad och mör och fetsprängd. ;)

/rolf
Matforum är bäst

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 455
    • Visa profil
När det gäller älg så verkar den sällan ta till vara?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6574
    • Visa profil
    • Matforum
Muskler som arbetat mycket brukar väl inte vara möra? ???

Hur många gram kött får man ut från en ko- eller älgkind? Hur tjock blir köttbiten?
Den som inte frågar får inga svar.

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 455
    • Visa profil
Muskler som arbetat mycket brukar väl inte vara möra? ???

Hur många gram kött får man ut från en ko- eller älgkind? Hur tjock blir köttbiten?

Ca 6 st till 4 pers. De är ca 1.5-2 cm tjocka och de behöver kokas i minst 2 h.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
Andreas på slakterierna så finns det folk som står hela dagarna och skär koskallar detta kött används till korv: det finns ungf. 1,5-2kg kött på en skalle.

Denna muskel blir mör när man kokar den och har en bra kvalité. Sen har du rätt i din bedömmning att en sådan muskel inte alltid är den möraste.

/rolf
Matforum är bäst

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -