En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Koka köttet innan grillning?  (läst 48377 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
Koka köttet innan grillning?
« skrivet: 2007-05-09 08:25 »
Ibland läser man i grillrecept att köttet skall kokas innan grillningen. Jag tycker detta känns udda, men har sett vissa som hävdar att det inte spelar någon roll för slutresultatet om köttet kokas färdigt och sen grillas för att få yta istället för att grillas hela vägen.

Någon som provat koka kött innan grillning eller har någon uppfattning om detta?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4468
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #1 skrivet: 2007-05-09 11:00 »
Så klart har jag provat det,åtminstone "stora" köttbitar o nu kokar jag alltid tjocka revbensspjäll i buljong 45 min innan grillning.Köttet blir saftigt inuti o ytan blir ju vad man gör den till(med glaze o så)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #2 skrivet: 2007-05-09 12:53 »
Använder du buljongen till något sedan?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4468
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #3 skrivet: 2007-05-09 12:59 »

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #4 skrivet: 2007-05-09 13:04 »
Det var sannerligen inget politikersvar!! ;)

Vad mer har du provat koka innan grillning förutom tjocka revbensspjäll? Det är inget du märker någon som helst skillnad på?

Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4468
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #5 skrivet: 2007-05-09 18:46 »
Usch,mitt minne sviker mig,men säkert har jag kokt något vilt innan grillning,rådjursbiffar typ.Jag tycker inte om att grilla vilt,oftast är det för torrt(om det inte rör sig om älg-entrecot förstås)
Men jag kan bjuda på ett recept jag hittade i en artikel om en barbeque-kedja i USA:
NU ÄR DET KOKTA FLÄSKET STEKT,4 port:
1,2 kg rimmat fläsk,hel bit ,kokas i 1,5 tim.Lägg det i press o låt kallna.Skär i 1,5 cm breda skivor.Grilla.
Har haft receptet i säkert tio år,nu(när jag går på Atkins)är det dags att förverkliga det.

Jörgen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 14
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #6 skrivet: 2007-05-09 18:55 »
Jag har kokat kycklinglår innan grillning. Jag tycker att det är svårt att grilla råa kycklinglår för dom blir lätt brända och ofta rosa på insidan. Det smakar också bra tycker jag.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4468
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #7 skrivet: 2007-05-09 19:14 »
God idé.Hur länge kokar du dom?

Gunvor H

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 5
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #8 skrivet: 2007-05-10 11:28 »
Kokad kyckling på grillen jo jag tackar. Leif min make lagar aldrig mat men grilla det gör han o samma med svärsonen. Stora sotiga köttbitar dom vill ha beröm för. Jag tycker du skulle lära dig koka höna istället. Hälsar Gunvor!

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #9 skrivet: 2007-05-10 11:46 »
Jag tycker du skulle lära dig koka höna istället.

Välkommen till forumet Gunvor! Det här med kokt höna är lite utanför ämnet egentligen, men det är faktiskt inte alls en dum rätt, det var dock länge sen jag såg höna i frysdisken..?

Startar förresten en ny tråd om det i avdelningen råvaror, fortsatta höndiskussioner där.
Den som inte frågar får inga svar.

Kurtson

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 138
    • Visa profil
    • www.kurtson.se
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #10 skrivet: 2007-05-11 06:34 »
(har kollat med svenskfågel och det finns visst ingen efterfrågan på höns längre...älskar kokt höna i curry)

Att koka t.ex. revbensspjäll innan grillning är iofs ett sätt att korta ner grilltiden, men jag föredrar att låta de ligga pålite längre för att få mer smak av grillen.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4468
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #11 skrivet: 2007-05-11 08:28 »
Det är inte för att korta ner grilltiden jag kokar revbensspjällen (jag har all tid i världen)utan för få köttet "genomlagat" o ändå att köttsaften är kvar.Jag har t.o.m. kört revbensspjäll i mikron innan grillning!Bit i den du,grillgalning!  ;D

Kurtson

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 138
    • Visa profil
    • www.kurtson.se
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #12 skrivet: 2007-05-11 19:22 »
visserligen är micron en favvis i köket, men ....:o

Jörgen

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 14
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #13 skrivet: 2007-05-11 20:32 »
Jag brukar koka dom 10 minuter, upp till en kvart beroende på hur tjocka kyckling-kubborna är.
Jag skrev kycklinglår förrut, men det var kycklingklubbor som jag menade egentligen.
Fast det går nog lika bra att koka dom också.
God idé.Hur länge kokar du dom?

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #14 skrivet: 2007-05-11 21:27 »
Det låter som en god idé, speciellt om man har många gäster och det ska gå fort!

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4468
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #15 skrivet: 2007-05-12 09:28 »
Ett bekvämt o snabbt knep; man tar en låda typ Stinas kycklingar o steker dom färdiga i ugnen. Sen bestryker man dom med favoritglazen o så är det dags för show-off vid grillen.Tata!
Kom jag ifrån ämnet koka?Man ugnskokar kycklingen? ::)

Kurtson

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 138
    • Visa profil
    • www.kurtson.se
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #16 skrivet: 2007-05-12 19:41 »
DU BEHÖVER verkligen en gasolgrill. att hålla på att värma upp en brikettgrill för att bränna kanterna verkar lite onödigt omständigt :)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4468
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #17 skrivet: 2007-05-13 12:41 »
Imorgon blir det en ny gasol :D
Tipset med Stinas kyckling härstammar från en tid då jag bara hade en mycket liten grill;det gick kanske två nävar kol i den.Kom det mycket folk var det ju inte att tänka på att grilla kött på den,ändå ville man "grilla".Då funkade detta knep bra.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #18 skrivet: 2007-05-13 20:54 »
Vilken grill blir det?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Koka köttet innan grillning?
« Svar #19 skrivet: 2007-05-14 10:45 »
Jag har funderat lite mer på det här med kokning innan grillning, blir det verkligen ingen konsistens- och smakskillnad av den betydligt högre temperatur grillen håller i jämförelse med kokande vatten?
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -