En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Instant yeast  (läst 13613 gånger)

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
Instant yeast
« skrivet: 2007-12-26 13:31 »
I "The Bread Bible" använder sig Rose nästan uteslutande av instant yeast. Verkar hur praktiskt som helst. Här i Sverige har jag dock bara sett färsk och torrjäst. Någon som har koll?

Tobias

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 197
    • Visa profil
SV: Instant yeast
« Svar #1 skrivet: 2007-12-26 13:44 »
Vad är det?

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Instant yeast
« Svar #2 skrivet: 2007-12-26 18:01 »
Dr.Oetker har en jäsblandning,en blandning av torrjäst och bakpulver som snabbjäser både bröd och kakor som sägs vara bra,själv har jag inte testat det ännu trots att det finns i mitt sortiment. Det funkar tydligen så att man inte behöver lösa det i varm vätska och jäsningen kan göras utan rumstemp. Och att en jäsning räcker i 15 min. Jag skulle tro att dett är det samma som används i brödmixer på bagerier som används flitigt där.

/rolf
« Senast ändrad: 2007-12-26 18:20 av roffekock »
Matforum är bäst

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Instant yeast
« Svar #3 skrivet: 2007-12-26 18:03 »
Jag tror att vår torrjäst funkar ungefär som deras instant yeast. De har även en annan torrjäst som måste aktiveras, men det behöver man ju inte göra med våran. Själv använder jag nästan enbart färsk jäst - men utomlands är det svårt att få tag på.
Anne's Food - min matblogg

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
SV: Instant yeast
« Svar #4 skrivet: 2007-12-26 18:36 »
Jag tror att vår torrjäst funkar ungefär som deras instant yeast. De har även en annan torrjäst som måste aktiveras, men det behöver man ju inte göra med våran. Själv använder jag nästan enbart färsk jäst - men utomlands är det svårt att få tag på.
Du har helt rätt. Nu när jag läser på baksidan på mitt torrjästpaket så ser jag att det fungerar som deras "instant yeast". Jag har dock inte läst något ännu om den högre temperatur som krävs för aktivering av vår torrjäst.

Till Tobias:
Rose skiljer mellan två olika slags torrjäster. En torrjäst som måste aktiveras med vatten innan den blandas i mjölet och en torrjäst som man bara blandar med mjölet innan vätska tillsättes. Vår torrjäst motsvarar deras "instant yeast" rent funktionsmässigt.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -