En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hasselnötkärnor, sötmandel, valnötskärnor - vem knäcker nöten?  (läst 3215 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
Till julen sitter man hemma med sin nötknäckare och knäcker och krossar nötter men hur blir de perfekt färdigknäckta nötter - hasselnötkärnor, sötmandel, valnötskärnor - man använder till bakning och matlagning till?

Det är ju jättesvårt att knäcka en nöt med nötknäckare och ganska pillrigt att lirka loss nöten från skalet så hur i allsin dar kan de då göra det maskinellt, för inte sitter det väl nån stackare och plockar med varje nöt i nötpåsarna?
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
nån stackare som får liten lön för väldigt mycket "extraknäck"! ;-) har också funderat på det, MÅNGA gånger, särskilt valnötterna som jag sällan får ut ens hela i halvor!

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4441
    • Visa profil
Har ni inte sett Willy Wonkas arbetskraft? Får jag presentera deras snabbaste valnötsknäckare som just byter om till arbetskläder:

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -