En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hur värma friterad mat och behålla krispet?  (läst 12620 gånger)

johannao

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 144
    • Visa profil
    • Johannas gröna fingrar
Hur värma friterad mat och behålla krispet?
« skrivet: 2008-01-08 20:19 »
min pojkvän vill värma rester av lite tempurafriterad mat. Hur gör man det på bästa sätt? Det är ju helt svampigt nu...går det ens?

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Hur värma friterad mat och behålla crispet?
« Svar #1 skrivet: 2008-01-08 21:05 »
varmt blir det ju nästan oavsett hur du gör men om du vill behålla krispigheten blir det nog svårare
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Hur värma friterad mat och behålla krispet?
« Svar #2 skrivet: 2008-01-09 10:55 »
Hur blir det om man friterar ytterligare en gång?
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Hur värma friterad mat och behålla krispet?
« Svar #3 skrivet: 2008-01-09 21:36 »
Kan inte tänka mig att det går att fritera om eller värma på något sätt. Det är bätter att gästen väntar på maten än tvärt om.Det måste naturligtvis inte alltid vara så men oftast.

/rolf
Matforum är bäst

johannao

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 144
    • Visa profil
    • Johannas gröna fingrar
SV: Hur värma friterad mat och behålla krispet?
« Svar #4 skrivet: 2008-01-10 00:03 »
Jag vet...jag skulle inte heller få för mig att värma friterad mat. Men vi friterade för någon dag sedan och det blev rester ( i detta hushåll får ingen mat slängas  ;)). Han värmde dem under ugnsgrillen, det funkade bättre än jag trodde faktiskt, blev lite krispigt faktiskt.

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Hur värma friterad mat och behålla krispet?
« Svar #5 skrivet: 2008-01-10 11:24 »
Hårtork?  ;)

I mikron om det är kyckling/räkor/fläsk inlindat i lite papper typ Torky? Annars är friterat godast dagen efter kylskåpskallt... Som pizza och lasange..  ;)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4441
    • Visa profil
SV: Hur värma friterad mat och behålla krispet?
« Svar #6 skrivet: 2008-01-10 12:15 »
Hårtork? Varför inte varmluftspistol? ;D

Om man har sån där crispfunktion på micron skulle det funka?

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Hur värma friterad mat och behålla krispet?
« Svar #7 skrivet: 2008-01-10 12:32 »
Johannao: vad är tempurafriterad för något? Vanligt friterat eller special?

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Hur värma friterad mat och behålla krispet?
« Svar #8 skrivet: 2008-01-10 13:02 »
Det finns många ting som i snabbmatskjedjan är förfriterade som tex lökringar,calamare,scampi mm. Men denna frityrsmet innehåller ämnen som gör att den vid färdigfriterig blir krispig igen. Men smeten kan inte jämföras med egenmekad frityrsmet.

Ni ska få ett enkelt recept som funkar bra till fisk.

Vetemjöl
Mjölk
Salt
Vinäger

Inga mått tyvärr här är det ögat som gäller, men denna smet har benägenheten att inte "dricka" fett på samma sätt som tex en med vispad äggvita.

Mjöl ca 3dl till 2 pers.
Röres ut med mjölk så du får en lite tjockare pannkakssmet  rör i ett par nypor salt och till sist 4msk vinäger. Du vänder dina fiskfileér i mjöl och sedan i smeten fritera på 175 gr. Detta är en av dom mest delikata smetar som jag testat och mager och håller väldigt bra!!!!!!
Lycka till och sprid gärna receptet.

Tempura är ett Japanskt sätt att fritera på vilket betyder att det som doppats i smeten och friterats syns igenom när det är klart. Mycket effektfullt och inte svårt. Jag lägger en länk till ICA som du kan titta på och som berättar lite om tekniken och recept på smeten.
http://www.icakuriren.se/recept_visa.asp?iId=2772

/rolf
« Senast ändrad: 2008-01-10 13:09 av roffekock »
Matforum är bäst

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Hur värma friterad mat och behålla krispet?
« Svar #9 skrivet: 2008-01-10 16:47 »
Roffekock - killen med kollen! Tack för dagens lärdom!

Smart det där med salt nypa salt för temp koll, lite sugen att prova. Har tre fina nyfiskade abborrar som kanske får bli test objekt..  ;D

johannao

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 144
    • Visa profil
    • Johannas gröna fingrar
SV: Hur värma friterad mat och behålla krispet?
« Svar #10 skrivet: 2008-01-10 16:50 »
jepp! Du fick ett bättre svar än du skulle fått av mig!  ;)
Jag har en termometer vilket underlättar otroligt mycket när man ska fritera. Jag friterar typ - aldrig. Därför blev jag jätteförvånad över att det inte luktade i lägenheten efteråt, kan det ha varit för att jag höll rätt temperatur hela tiden?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6541
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Hur värma friterad mat och behålla krispet?
« Svar #11 skrivet: 2008-01-12 10:48 »
Kan inte tänka mig att det går att fritera om eller värma på något sätt.

Vad tror du skulle hända om man friterade om då - hur skulle resultatet bli?
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -