En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Kimchi  (läst 5601 gånger)

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
Kimchi
« skrivet: 2008-01-11 20:27 »
Jag läste i tidningen Buffé för några månader sen om en maträtt från Korea som heter Kimchi som ska vara ganska så starkt. Koreanerna äter visst detta nästan varje dag till olika slags maträtter.
Jag tyckte att det lät riktigt gott och är därför lite sugen på att prova göra egen kimchi. Jag tittade in på Ica.se för att se om receptet fanns där vilket det gjorde.
http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=595743

Är det någon här som provat göra eller ätit kimchi?. Skulle vilja veta hur det smakar ungefär.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Kimchi
« Svar #1 skrivet: 2008-01-11 21:38 »
Svar på din råga finns konstigaste ma.........
Jag har inte själv provat att äta det men du kan se vad det är,låter gott men svettigt. :D

/rolf

detta kallas även veg surströmming :D
kolla här:http://www.surstromming.se/kultur.htm
« Senast ändrad: 2008-01-11 22:56 av roffekock »
Matforum är bäst

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6574
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Kimchi
« Svar #2 skrivet: 2008-01-12 11:07 »
Jo precis jag frågade precis om kimchi på burk i "konstigaste ingrediensen" tråden och Jelvis har ätit Kimchi  http://matforum.nu/index.php?topic=933.msg12189#msg12189

Jag undrar just vad hållbarheten på hemlagad kimchi är?

Hade du tänkt göra den kimchigryta Ica också har recept på http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=595787 eller vad hade du tänkt äta den till?
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Kimchi
« Svar #3 skrivet: 2008-01-13 13:31 »
Jag hade tänkt att använda det som ett alternativ istället för ris eller potatis. Ibland blir jag så trött på det vanliga köret och vill prova nånting annat.
Jag vet inte hur hållbarheten ser ut på kimchi. Men eftersom det är en syrad produkt så borde det väl vara ett par veckor iaf.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Kimchi
« Svar #4 skrivet: 2008-01-13 15:36 »
Jag har syrade grönsaker som är minst 6 mån gammla och fortfarande helt ok bara dom får stå svalt.
Ett mycket bra sätt att ta tillva  sina grönsaker på är just att syra och har man startat den naturliga mjölksyraprocessen i magen när det äts. Men det kanska Andreas  eller någon annan skulle kunna bena upp för oss vanliga dödliga. Ser fram emot det.

rolf
Matforum är bäst

Karolina

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 72
    • Visa profil
SV: Kimchi
« Svar #5 skrivet: 2011-06-08 11:53 »
Älskar kimchi, men det sitter långt inne att göra egen eftersom jag är den enda i familjen som gillar det. Hur gick det egentligen för dig, Urban?

vilsjin

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 298
    • Visa profil
SV: Kimchi
« Svar #6 skrivet: 2011-06-08 12:19 »
Ett mycket bra sätt att ta tillva  sina grönsaker på är just att syra och har man startat den naturliga mjölksyraprocessen i magen när det äts.
Vad är det du undrar över?

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -