En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Chèvre  (läst 6145 gånger)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4464
    • Visa profil
Chèvre
« skrivet: 2008-01-12 11:46 »
Jag har inhandlat en rulle chèvre, en mögelost, o tänkte göra nån liten varm rätt av den; chèvregratinerat nånting. Men i varannat recept står det att man ska ta av skalet. Varför? Det blir ju inget kvar av osten då. Kan det bli så äckligt med skalet på? Hjälp mig alla vana chèvre-användare! Hur gör man?

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Chèvre
« Svar #1 skrivet: 2008-01-12 13:20 »
Om du bara ska gratinera behöver du inte ta bort ytterhöljet som består av vitmögel du behöver ju inte äta det lite segt men i övrigt helt ofarligt att äta.

/rolf
Matforum är bäst

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
SV: Chèvre
« Svar #2 skrivet: 2008-01-12 17:32 »
Håller med Roffekock! Jag gratinerar den hel i skivor utan att ta bort skalet. Jag äter det också men jag är också extremt förtjust i ost i de flesta former.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4464
    • Visa profil
SV: Chèvre
« Svar #3 skrivet: 2008-01-13 10:37 »
Tack för det. Jag blev lite undrande när jag läste i ett recept att man skulle skala osten mycket noggrant, man skalar ju inte brie eller camembert när man gratinerar dom.

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Chèvre
« Svar #4 skrivet: 2008-01-14 18:33 »
Vet man att "skalet" bara är ost? Tänkte om osten har ett skyddande lager av något? Själv äter  jag rubbet. 

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4464
    • Visa profil
SV: Chèvre
« Svar #5 skrivet: 2008-01-15 09:14 »
Det verkar som det bara är ost, har inte fått några plastflisor i tänderna i alla fall ;D

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Chèvre
« Svar #6 skrivet: 2008-01-17 12:32 »
Det är vitmögelkultur som omger osten och har smak och skyddande effekter mot uttorkning,helt ofarlig att äta.

/rolf
Matforum är bäst

Rookie-T

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 235
    • Visa profil
SV: Chèvre
« Svar #7 skrivet: 2008-02-13 21:37 »
Restaurang katalin i studentstaden u-sala har/hadde en rösti på sin meny med chevre, Mycket smarrig faktiskt och där stektes chevren efter den doppats i ägg och mjöl.
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -