En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hållbarhet på tapenade  (läst 7876 gånger)

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Hållbarhet på tapenade
« skrivet: 2008-01-14 07:25 »
Hur länge kan man räkna med att hemmagjord tapenade håller sig i kylen? Så länge man ser till att ett oljelager täcker så borde det väl hålla sig rätt länge? Men vad tror ni? En vecka? En månad?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kurt

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 455
    • Visa profil
SV: Hållbarhet på tapenade
« Svar #1 skrivet: 2008-01-14 08:56 »
Det beror nog på vad man blandat i för ingredienser, och hur man har hanterat dem - d v s hopplöst att svara på.

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Hållbarhet på tapenade
« Svar #2 skrivet: 2008-01-14 10:47 »
Jag hade tänkt mig: sardeller, oliver, kapris, olja och lite peppar och salt. Mer än så behövs inte.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Hållbarhet på tapenade
« Svar #3 skrivet: 2008-01-14 11:32 »
Min erfarenhet av detta är  att tapenad, en hemlagad utan konserveringsmedel håller åtminstonde 3 veckor om du dessutom häller man lite olja på toppen så du får du ett skyddande "lock" på din tapenade :D

Men egentligen behövs ju inte några stora lager i kylen för hemmabruk,den är ju enkel att meka när den behövs. Jag har inte märkt att den vinner på att mogna.

/rolf
Matforum är bäst

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Hållbarhet på tapenade
« Svar #4 skrivet: 2008-01-14 12:29 »
Tack! Det var lite åt det hållet jag trodde..
anledningen är att jag har en hel hög med oliver som jag måste göra något med innan De blir dåliga. Det blir till att äta tapenade i tre veckor nu =)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Hållbarhet på tapenade
« Svar #5 skrivet: 2008-01-14 12:50 »
Men är det alldeles lämpligt att använda oliver man "måste göra något med innan de blir dåliga" till en kallrörd anrättning som ska lagras i kylskåpet i flera veckor - vill man så att säga inte ha så färska och fräscha ingredienser dom möjligt då?

Skyddande oljelager på toppen innebär väl dessutom syrefri miljö och grogrund för Botulism http://matforum.nu/index.php?topic=630.0 - då blir det dessutom extra viktigt med hygienen apropå trådarna "Tvätta händerna!!" http://matforum.nu/index.php?topic=1294.0 och "Diska skärbräda" http://matforum.nu/index.php?topic=71.0.
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Hållbarhet på tapenade
« Svar #6 skrivet: 2008-01-14 18:13 »
Yeap jag diskade händerna innan ;)

Äh ska man gå runt och vara rädd för en massa botuvaddetnuheter och det ena och det andra så blir det ju aldrig någon mat. Nu är en laddning klar och ligger under oljelock i kylen.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Hållbarhet på tapenade
« Svar #7 skrivet: 2008-01-14 22:02 »
 :D :D

/rolf
Matforum är bäst

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Hållbarhet på tapenade
« Svar #8 skrivet: 2008-01-15 20:22 »
Går tapenade att frysa i istärningsfacket????

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -