En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Blue-cheesecake  (läst 2648 gånger)

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
Blue-cheesecake
« skrivet: 2008-01-20 16:30 »
Denna annorlunda cheescake åt jag som efterätt på nyårsafton. Andreas ville ha receptet så här kommer det.


Botten:

200 gr Pepparkakssmulor
100 gr Smält smör

Detta blandas samman och tryckes ut i en pajform med löstagbar kant.

Fyllning:


3 Ägg, 1 Dl socker vispas samman först.

400 gr mjukrörd philadelphia ost
100 gr riven grönmögel ost
1 Tsk vaniljsocker
1 Msk pressad citron

Blandas i ägg och sockervispet och blanda.

Häll blandningen i pajskalet och grädda i 200 grader i 45 minuter eller tills smeten stannat.

Låt kallna!

Topping:

2 Dl creme fraishé
1 Msk socker
½ tsk vaniljsocker

blandas och bredes över kakan

Garnering:

värm lingonsylt tillsammans med en kanelstång tills sylten har fått smak från kanelen.
Droppa eller spritsa ett tunt lager med sylten över toppingen.

Ät och njut! :)



ducken

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 10
    • Visa profil
SV: Blue-cheesecake
« Svar #1 skrivet: 2008-02-03 21:04 »
Nu fick jag verkligen ett bra tips. Har ett annat recept på cheesecake med digestive i botten. I det recepten smular man bara kexen och lägger i botten, men jag ska prova med lite smältsmör också...så de fäster ihop lite. Ska även prova detta intressanta recept! Tack!

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -