En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Hemgjorda geléhjärtan  (läst 5755 gånger)

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
Hemgjorda geléhjärtan
« skrivet: 2008-02-13 20:59 »


Testade geléhjärtan idag, från Vinterns Söta. Blev riktigt bra :) Jag använde smultronessence från Stockholms Eter- och Essencefabrik.

Geléhjärtan
ca 16

6 gelatinblad
50 g glukos
1 dl strösocker
2,5 dl vatten
några droppar flytande arom
några droppar karamellfärg
fint strösocker

Du behöver en silikonform med hjärtan - Ikeas iskubslåda passar jättebra.

Olja in formarna, och lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Blanda glukos, socker och vatten, och koka tills det håller 122 grader. Det går långsamt först, men mycket snabbare mot slutet! Smält gelatinet i ca 2 msk vatten på låg värme. Rör ner i sockerlagen, tillsammans med arom och färg. Låt det svalna en aning, men inte för mycket - det stelnar ganska fort. Häll upp i formarna, och ställ i rumstemperatur över natten.

Tryck ur hjärtana och rulla i fint strösocker. Vill du ha surt godis kan du blanda lite citronsyra i sockret du rullar i.


Anne's Food - min matblogg

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Hemgjorda geléhjärtan
« Svar #1 skrivet: 2008-02-14 18:34 »
Vilka jättefina hjärtan, extra kul att se dem så här på alla hjärtans dag och vad roligt att göra egna, det visste jag inte att man kunde!

16 stycken, de är ganska stora då? Och är "Vinterns Söta" en bok? Bra?
Den som inte frågar får inga svar.

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Hemgjorda geléhjärtan
« Svar #2 skrivet: 2008-02-14 20:43 »
Va gla je bli. Ska pröva imorgon ska göra gröna sådana med min nya päronsmak. ;)

/rolf
Matforum är bäst

Mimmi

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 443
    • Visa profil
SV: Hemgjorda geléhjärtan
« Svar #3 skrivet: 2008-02-14 20:48 »
Anne: Verkligen jättesnygga. Det vore kul att testa!

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Hemgjorda geléhjärtan
« Svar #4 skrivet: 2008-02-14 22:05 »
Imponerad blir jag! WOW!

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Hemgjorda geléhjärtan
« Svar #5 skrivet: 2008-02-15 07:19 »
Andreas - tja, de är lite större än de hjärtan man köper. Storleken bestäms ju av formarna, så att säga.
Anne's Food - min matblogg

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Hemgjorda geléhjärtan
« Svar #6 skrivet: 2008-02-15 07:35 »
Inga jättebamsingar till hjärtan alltså. Fast mest nyfiken var jag på boken..?
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Hemgjorda geléhjärtan
« Svar #7 skrivet: 2008-02-15 08:46 »
Det är från systrarna som skrev Två Systrars Söta, de som ägde Cookbook Café.
Anne's Food - min matblogg

Rookie-T

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 235
    • Visa profil
SV: Hemgjorda geléhjärtan
« Svar #8 skrivet: 2008-02-15 16:10 »
Cudos till dig för detta recept och idé. Skit trevligt och fint  :)
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -