En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Frysa sparrissoppa med rå äggula  (läst 3139 gånger)

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1437
    • Visa profil
Frysa sparrissoppa med rå äggula
« skrivet: 2008-03-24 18:34 »
Går omkring lite småfebrig och tänkte därför bjuda mig själv på sparrissoppa. Den tänkte jag reda av med grädde och äggula.

Jag fick en konstig magkänsla av att det kanske inte är så bra att frysa in en soppa som avretts med äggula. Kanske är min känsla helt ogrundad, men jag frågar expertisen. Vad säger ni, går det bra att frysa soppa som är avredd med grädde och äggula?

roffekock

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1269
  • Ta inget för givet !!!!!
    • Visa profil
SV: Frysa sparrissoppa med rå äggula
« Svar #1 skrivet: 2008-03-25 09:35 »
I sammanhanget gäller att du inte kokar din soppa efter upptinande utan endast värmer den till 70-5 grader annars får du problem med att äggen kommer att uppföra sig underligt och det hela kommer att se "skuret" ut.

/rolf
Matforum är bäst

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1437
    • Visa profil
SV: Frysa sparrissoppa med rå äggula
« Svar #2 skrivet: 2008-03-27 22:53 »
Tack, Rolf! Jag värmde den frusna soppan idag, utan problem.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -