En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Göteborg: Jungman Jansson  (läst 5513 gånger)

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Göteborg: Jungman Jansson
« skrivet: 2008-04-03 19:57 »
Precis vid vattnet vid Önnereds Brygga ligger Jungmans Jansson. Hela restaurangen och uteservering har skärgårdutsikt - läget kan med andra ord knappast bli bättre en solig dag som denna. För 90 kronor får man en lunch bestående av kött, fisk eller pasta, en rätt hygglig salladsbuffé, vatten, bröd och kaffe.

Dagens pasta var fläskfile, purjolök och penne i en tomatsås. Fläskfilébitarna hade okej storlek, kanske 2x2cm, och det fanns gott om dem. Tomatsåsen var rikligt kryddad. Dagens fisk var halstrad laxfile med apelsin- och vitvinssås och kokt potatis. Laxfilén visade sig istället vara en laxfjäril - bra tillredd och av riktigt imponerande storlek. Jag fick inte ens i mig hela! Såsen var lite knepig och det är bara att konstatera att apelsin/vitvin inte funkar för mig. Andra i sällskapet tyckte att såsen var underbar. Potatisen var som kokt potatis är mest. Tyvärr var det ingen i sällskapet som beställde kött, boeuf bourgignon, men på andra gästers tallrikar såg den minst lika imponerande ut som pastan och laxen.

Lokalen kunde vara lite roligare inredd, vissa av möblerna verkade ha sett sina bästa dagar och en uppdatering/uppfräshning av inredet kunde kanske vara på sin plats. Det var inte alls otrevligt eller ofräscht men kändes något daterat. Som sagt är däremot läget ypperligt. Maten kom snabbt på bordet trots anstormningen av gäster. Ett litet extra plus för alla de smaksatta vatten som fanns att välja på, själv föll jag för mynta-vattnet.

Jag fick intrycket att detta var ett ställe som de lite finare folket gärna gick till. Många lite äldre damer och herrar i fina kläder och jämna solbrännor.
En lite intressant grej är också att man betalar på vägen ut, och med så mycket människor som stod att vänta på att få en sittplats måste det vara helt omöjligt för personalen att hålla koll på att alla verkligen betalar - eller så litar man så på faktumet att vi svenskar är så ärliga.
Dessutom satt jag rygg till rygg med en svensk ikon: http://sv.wikipedia.org/wiki/Pelle_Petterson - också han i stilig kostym och perfekt bränna.

Betyg: 4/5
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Göteborg: Jungman Jansson
« Svar #1 skrivet: 2008-04-04 09:18 »
Tack Calle! Men jag får inte riktigt ihop det med en restaurang som heter "Jungman Jansson" och som serverar pasta, fläskfilé, boeuf bourgignon och mynta-vatten om nån förstår hur jag tänker...
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4502
    • Visa profil
SV: Göteborg: Jungman Jansson
« Svar #2 skrivet: 2008-04-04 09:43 »
Hihi, du tycker dom ska servera skeppsskorpor o grönsaltat fläsk

Calle: Vi har utsett Jungman Jansson till vår "julbordsrestaurang" i år, kan det funka med tanke på vinter-havsutsikt-småtrist inredning?

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Segt som?:
Allting har en ände, men vad har två?:

- Annonser -