En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Umeå: Balder  (läst 4889 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6581
    • Visa profil
    • Matforum
Umeå: Balder
« skrivet: 2008-04-06 13:16 »
Målet var egentligen den nya grekiska restaurangen Costas men eftersom vi kom iväg lite för sent och hade en tid att passa blev tiden för knapp för att vänta på beställd mat så det gällde att hitta något snabbt, såg en skylt utanför restaurang Balder där de erbjuder tacobuffe för 89:- och vad är snabbare än buffe?

Balder ligger en trappa ner i centrala Umeå, ingången är precis bredvid den halvkristna bokhandeln "Din bok" som jag ofta uppsöker för att köpa biblar och psalmböcker som jag ju är storkonsument av i egenskap av mitt prästämbete.  :)

Det var evigheter sen jag besökte Balder, mina minnen av inredningen är att det kändes halvkalt men de har verkligen fräschat upp och fått det mycket trevligare med färgskala i vitt-beige-brunt-svart och bågformade soffor. Och en dam vid ett elpiano klinkandes bl a "Strangers in the night" gjorde sitt för att bidra till atmosfären.

Personalen verkade bra, även om man nu inte har så mycket kontakt med den vid buffeätning så var den trevlig vid kassan och jag noterade att den frågade de som åt À la carte vad de tyckte om maten. Fast de hade förstås gärna fått fråga buffegästerna också.

På pappret ser buffen bra ut - mjukt tortillabröd, hårda tacoskal, majschips, tacofärs, kyckling, grönsaker, fem såser - men nä den är inte vidare bra. Färsen liksom kycklingen var meskryddad (saknades även redskap att lägga upp kycklingen med). För tunnt skivade trista tomater som blev sladdriga och för grovt skivad lök. Det fanns ingen ordentligt stark tacosås. Guacamolen var smaklös och kändes mest som filmjölk. Vitlökssåsen var sån där lite halvläskig tubsås de har på vissa kebabhak. Den rivna osten smakade mest bara salt (jag är ingen edamerfantast - är nån?). Ett litet plus dock för den heta smälta cheddarosten som doserades med pump.

Nä hörninini, det här får ni allt se till att krydda upp och tänka igenom, jag efterlyser härmed: bättre kryddning, fräschare grönsaker, gärna vegetariska grönsaksröror och framförallt riktigt goda såser, det sistnämnda gör verkligen skillnaden mellan mediokra och goda tacos.

Betyg 2/5
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -