En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Därför är bukfett farligare  (läst 2824 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
Därför är bukfett farligare
« skrivet: 2008-04-11 10:40 »
I Läkemedelsvärlden finns i dag en artikel om en KI-studie som förklarar varför det är farligast när fettet sitter på buken http://www.lakemedelsvarlden.se/zino.aspx?articleID=11370

"Det beror på att fettet från bukens celler är mer aktivt och går in i blodomloppet och påverkar kärl, lever, blodfetter och blodtryck negativt. Bukfetman gör också att sockret bryts ner sämre i kroppen eftersom insulinet fungerar sämre." Dessutom: "Nu visar en ny studie att fettceller runt inälvorna producerar ett antal substanser som är toxiska för kärlen, bland annat renin."

Man får också veta att de som råkar ut för bukfetma äter mer mat med mättat fett och mindre frukt och grönt och att den dominerande friskfaktorn (kul ord) när det gäller bukfetma är är fysisk aktivitet - ut och motionera alltså!
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:
Bra vad reder sig själv:

- Annonser -