En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Non-Diastatic Malt Powder (Bakmalt)  (läst 9930 gånger)

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
Non-Diastatic Malt Powder (Bakmalt)
« skrivet: 2008-04-20 13:16 »
Den här igrediensen ser man ofta i amerikanska bagelrecept och jag tror att den är nödvändig för att jag ska bli 100% nöjd med mitt bagelbakande. Någon som vet om man kan få tag på det i Sverige? Vad heter det på svenska?

Enligt recepthjalpen.se så är barley = korngryn.

http://www.kingarthurflour.com/shop/landing.jsp?go=DetailDefault&id=3995

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4448
    • Visa profil
SV: Non-Diastatic Malt Powder (Bakmalt)
« Svar #1 skrivet: 2008-04-21 11:43 »
Om det är malt-extrakt du söker så finns det på "grabbarnas" sidor:

http://www.pgw.se    Klicka på ölsatser o sök på maltextrakt
« Senast ändrad: 2008-04-21 11:57 av agnetasch »

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
SV: Non-Diastatic Malt Powder (Bakmalt)
« Svar #2 skrivet: 2008-04-21 19:28 »
Kan vara! Tack för tipset!

PeterH

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 4
    • Visa profil
SV: Non-Diastatic Malt Powder (Bakmalt)
« Svar #3 skrivet: 2008-10-17 09:18 »
Ett Non-diastatic malt powder är ett maltpulver utan enzymatisk aktivitet.
I öl måste man använda ett enzymatiskt annars blir det ingen stärkelsenedbrytning.

Sök efter ett maltpulver UTAN enzymaktivitet.

Emil Andersson

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
SV: Non-Diastatic Malt Powder (Bakmalt)
« Svar #4 skrivet: 2008-11-02 00:21 »
Peter H, har du provat maltpulver?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6561
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Non-Diastatic Malt Powder (Bakmalt)
« Svar #5 skrivet: 2008-11-02 13:08 »
PeterH: Bryts alltså stärkelsen ner i också brödet av sån malt, hur fort går det? Vad blir skillnaden på brödet ifall man använder ett maltpulver med enzymatisk aktivitet respektive ett utan enzymatisk aktivitet?
Den som inte frågar får inga svar.

Tim

  • Gäst
SV: Non-Diastatic Malt Powder (Bakmalt)
« Svar #6 skrivet: 2011-11-09 20:57 »
Hej! Har länge sökt bakmalt nu, här i Sverige! Ingen som säljer det ju! Jag hittade en webshop i tyskland och beställde helt enkelt. Jag är mycket nöjd. Innehavaren heter KETEX och han är bara hobbybagare, har dock ett eget företag. Därför kan han köpa in utvalda proffsprodukter som han säljer vidare i mindre enheter och rätt prisvärt! Trevlig är han också. Han har en känd blogg  om bakning i Tyskland som också heter ketex. Jag kan också rekommendera den proffesionella bakduken han säljer! Han har också fina brödrecept! Jag har testat fem stycken nu och han håller verkligen en hög kvalitet!

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -