En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Seg Pollytårta  (läst 5416 gånger)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4445
    • Visa profil
Seg Pollytårta
« skrivet: 2008-05-16 11:05 »
Häromdagen bakade jag Pollytårta som vi åt av igår. Den var fruktansvärt söt o kletig, nästan så jag undrar om det är nåt fel på receptet (som dock ser likadant ut överallt) Men, smaken var där ju, som man säger när något är halvt misslyckat.
Ni som är bakkunniga,kan ni inte berätta för mig vad man kan ändra i receptet för att få en bättre tårta?

Seg Pollytårta
175 g mörk blockchoklad
175 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
300g Polly (men hon jag fick receptet av sa att det räcker gott och väl med en påse, hon brukar ha i en blå påse Polly)
½ dl vetemjöl
2 tsk kaffe

Smält blockchokladen och smöret tillsammans.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt mjöl och kaffe, rör ihop.
Tillsätt chokladsmöret och rör om.
Smöra och bröa en form, gärna en sockerkaksform med löstagbar botten.
Häll smeten i formen och tryck dit pollyn, över hela kakan.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader 30-35 minuter.

Kakan smakar bäst om man gör den dagen före man ska äta den, då blir den inte så "lös".

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Seg Pollytårta
« Svar #1 skrivet: 2008-05-16 12:13 »
Låter som lite väl lite mjöl. Jag skulle öka mjölmängden och minska sockret.
Anne's Food - min matblogg

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4445
    • Visa profil
SV: Seg Pollytårta
« Svar #2 skrivet: 2008-05-17 09:48 »
Jag är feg när det kommer till bakning; 1 dl mjöl o 1,5 dl socker kan det låta bra?

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Seg Pollytårta
« Svar #3 skrivet: 2008-05-17 18:53 »
Ja, testa det du :)
Anne's Food - min matblogg

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4445
    • Visa profil
SV: Seg Pollytårta
« Svar #4 skrivet: 2008-05-18 08:12 »
Tack för moraliskt stöd :D
Tror jag ska ha den här tårtan efter kräftorna i augusti, den känns helt rätt för det. Återkommer med rapport om ev förbättring.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -