En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Stockholm: Mooncake, Luntmakargatan 95  (läst 4940 gånger)

Filippa

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 383
    • Visa profil
Stockholm: Mooncake, Luntmakargatan 95
« skrivet: 2008-05-16 13:36 »
Mooncake är en liten pärla lite utanför de normala krogstråken i Stockholm. Man serverar "asiatisk fusionmat" dvs man har tagit det bästa från kinesiskt, vietnamesiskt, och thailändskt kök och försvenskat lite granna.

Vi var ett sällskap på 8 personer som åt, maten kom in samtidigt i stort sett, servicen var bra, man besvarade våra frågor med entusiasm och instruerade i pinn-hållande. Det som kändes lite "läskigt" eller kanske mer ödsligt var att det inte fanns någon annan gäst i lokalen.

Det provades både anka, kyckling i jordnötssås, oxfile i currysås och skaldjursspett. Maten var riklig, trevligt upplagd och god. Jättegod faktiskt. Vi satte även i oss efterrätt och "banan-tartlette med krossade jordnötter som fylls med varm toffe-kola, serveras med kokosnötglass" är precis så onyttig och god som det låter. Priserna är normalhöga för Stockholm, upp till 100kr för en förrätt och mellan 150-295kr för en varmrätt, ca 100kr för en efterrätt.

En trevlig asiat utan pryttlarna på väggen, rent och snyggt och utan fyra små rätter. Jag kommer gå dit igen.

Betyg 4/5. Mest för att jag sparar 5:an till den restaurang som kanske är ännu bättre typ Lux, Mattias Dahlgren eller Leijontornet.


Shanta

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 136
    • Visa profil
SV: Stockholm: Mooncake, Luntmakargatan 95
« Svar #1 skrivet: 2008-05-16 19:33 »
Lät riktigt trevligt, det tråkiga med de kinesiska krogarna, (och de indiska och grekiska) är ju annars åtminstonde här i Uppsala att alla verkar ha exakt samma meny.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:
Allting har en ände, men vad har två?:

- Annonser -