En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: ILSI-lobbyister förbereder EU:s kostråd  (läst 2730 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
ILSI-lobbyister förbereder EU:s kostråd
« skrivet: 2008-05-20 08:26 »
"Arbetet med att förbereda EU:s nya kostråd leds av en lobbygrupp för livsmedels­industrin som 2002 ifrågasatte WHO:s rekommendation om att konsumera mindre socker och läsk. Lobbygruppens specialinrättade forskarnätverk får 123 miljoner kronor av EU-kommissionen för jobbet." http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1267239.svd

Lobbygruppen det handlar om är International life sciences institute (ILSI) som är uppbackad av världens största företag inom livsmedels-, kemi- och läkemedelsbranschen och grundat av Coca-Cola, General Foods, Heinz, Kraft och Procter & Gamble. ILSI har i sin tur startat nätverket Eurreca som EU nu gett 13,2 miljoner euro för att ta fram förberedelser till kostråd inom EU.

SvD:s Herik Ennart: "Målet för International life sciences institute ... är att på global nivå verka för att lagar och regler utvecklas på ett sätt som främjar ägarföretagens verksamhet inom främst livsmedels- och bioteknikområdet." http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1267241.svd

Fågel eller fisk?
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Segt som?:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:

- Annonser -