En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Muscovadosocker - skillnad mellan ljust och mörkt?  (läst 11985 gånger)

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Jag ska precis baka inför veckans fredagsfika och har ett recept innehållandes mörkt muscovadosocker. Nu har jag varit på flera affärer men ändå bara hittat ljust dito. Är det stor skillnad mellan ljust och mörkt? Kommer kakorna att bli pannkaka istället?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Muscovadosocker - skillnad mellan ljust och mörkt?
« Svar #1 skrivet: 2008-05-22 18:37 »
Jag har aldrig smakat ljust muscovadosockrer men gissar att skillnaden är att det mörka är fylligare i smaken.

Muscovadosockrer är väl hur som helst 99% socker och nån % föroreningar som ger smak, ungefär som exklusivt salt.
Den som inte frågar får inga svar.

Gilius

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 306
    • Visa profil
    • Gott på riktigt
SV: Muscovadosocker - skillnad mellan ljust och mörkt?
« Svar #2 skrivet: 2008-05-22 19:58 »
Det mörka har en ton av lakrits och har en speciell smak som är ganska dominant. Det ljusa smakar mer av kola, de går inte att byta ut mot varandra.

/gilius

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Muscovadosocker - skillnad mellan ljust och mörkt?
« Svar #3 skrivet: 2008-05-22 20:15 »
jag körde på det ljusa och kakorna blev bra ändå, men om man hade jämfört ljust och mörkt hade det säkert varit skillnad.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Muscovadosocker - skillnad mellan ljust och mörkt?
« Svar #4 skrivet: 2008-05-22 20:50 »
Vad bakade du för kakor Calle?

Tack för bra svar Gilius!! Undrar just vad det är i framställningen som skiljer mellan det ljusa och det mörka..?
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Muscovadosocker - skillnad mellan ljust och mörkt?
« Svar #5 skrivet: 2008-05-22 21:39 »
det blev en sats havrekakor med cayennepeppar, med recept från http://www.alltommat.se/recept?recipeid=4619. jag snålade ordentligr med cayennepepparn, tror inte ens att den märks av.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -