En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Grill- och BBQsåser  (läst 4576 gånger)

Kurtson

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 138
    • Visa profil
    • www.kurtson.se
Grill- och BBQsåser
« skrivet: 2008-05-25 23:21 »
Här hemma ör vi av med massor på grillsåser... det vill jag sätta lite stopp på, si i hederlig kinesisk copyrightanda så vill jag här att vi försöker komma på hur man gör egna såser, minst lika goda som de färdigköpta.

Den jag skulle vilja göra främst litervis är Brossens 'Texas honey marinade' som är sååågod. tyvärr så måste tyudligen butikerna köpa alla såser i set, och då får de en massa andra såser över som inte blir köpte och då tar de inte hem mer av denna.
Men hur får man till den?

S:A Marias pineappleglace efterfrågas också.

men kom med era såse, glacer m.m. så fyller vi på.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Grill- och BBQsåser
« Svar #1 skrivet: 2008-05-26 07:09 »
Oh, Head Country Hot finns det en som heter, den är kanongod. :) Fast jag gör gärna egen också...
Anne's Food - min matblogg

Kurtson

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 138
    • Visa profil
    • www.kurtson.se
SV: Grill- och BBQsåser
« Svar #2 skrivet: 2008-05-26 20:45 »
Oh, Head Country Hot finns det en som heter, den är kanongod. :) Fast jag gör gärna egen också...
och receptet, det är det jag vill få in här...

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
Anne's Food - min matblogg

Kurtson

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 138
    • Visa profil
    • www.kurtson.se
SV: Grill- och BBQsåser
« Svar #4 skrivet: 2008-05-27 20:01 »
ah, sås av såser  ;D
Skall testa den.. men måste köpa worcestershiresauce och vitvinsvinäger, inget jag har hemma...


agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4448
    • Visa profil
SV: Grill- och BBQsåser
« Svar #5 skrivet: 2008-05-28 11:06 »
En ananasglaze värd att testa:

100 g färsk eller konserverad ananas
1 hackad gul lök
½ hackad färsk röd chilifrukt med kärnor
2 dl råsocker
4 dl ananasjuice
1 dl vitvinsvinäger
1 hackad vitlöksklyfta
(Maizena till redning)
Blanda alla ingredienserna utom maizenan i en kastrull. Låt koka i 10 minuter.(Red av med maizena till en simmig konsistens)
Kör blandningen slät med passerstaven eller matberedaren.

Johansson

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 31
    • Visa profil
SV: Grill- och BBQsåser
« Svar #6 skrivet: 2008-07-20 12:40 »
En ananasglaze värd att testa:

100 g färsk eller konserverad ananas
1 hackad gul lök
½ hackad färsk röd chilifrukt med kärnor
2 dl råsocker
4 dl ananasjuice
1 dl vitvinsvinäger
1 hackad vitlöksklyfta
(Maizena till redning)
Blanda alla ingredienserna utom maizenan i en kastrull. Låt koka i 10 minuter.(Red av med maizena till en simmig konsistens)
Kör blandningen slät med passerstaven eller matberedaren.


Verkar smaskens! Hur länge håller den sig? Utifall att man inte använder allt med en gång..

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4448
    • Visa profil
SV: Grill- och BBQsåser
« Svar #7 skrivet: 2008-07-24 13:20 »
Över sommaren antagligen.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -