En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Innertemperatur i fläskkottlett?  (läst 7718 gånger)

Shanta

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 136
    • Visa profil
Innertemperatur i fläskkottlett?
« skrivet: 2008-06-16 11:39 »
Hej. Har kollat runt lite vad folk rekommenderar för innertemperaturer på fläskkottlett för att få dem så saftiga som möjligt, men det verkar vara ganska så skilda bud.

Mattias Dahlgren rekommenderar i sin bok Bon Lloc 70 grader
http://taffel.se/recept/flaskkotlett-i-kall-panna-med-appelsky här är det 58 grader som gäller

vad rekommenderar ni? ???

MiGa

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 207
    • Visa profil
SV: Innertemperatur i fläskkottlett?
« Svar #1 skrivet: 2008-06-16 14:40 »
70 grader är det som gäller vid användning av fläskkött.
Men jag brukar ta av dom när dom visar 69 så får dom ligga på utjämning sen,dom går alltid upp någon grad  :)

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Innertemperatur i fläskkottlett?
« Svar #2 skrivet: 2008-06-16 17:26 »
Menar ni hel kotlett eller i skivor?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Innertemperatur i fläskkottlett?
« Svar #3 skrivet: 2008-06-16 17:49 »
Det måste väl vara hel, för hur mäter man temperaturen på en kotlettskiva? ???
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Innertemperatur i fläskkottlett?
« Svar #4 skrivet: 2008-06-16 18:42 »
Med en termometer väl  ???

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Innertemperatur i fläskkottlett?
« Svar #5 skrivet: 2008-06-16 20:00 »
Ursäkta var nog lite otydlig där, vad jag menar är: Hur sticker man in den avlånga klumpiga proben från en stektermometer i en kotlettskiva på ett bra sätt? Eller har ni nån typ av extra smidig termometer för sånt?
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Innertemperatur i fläskkottlett?
« Svar #6 skrivet: 2008-06-17 12:12 »
En digital termomter är tillräckligt tunn. Den icke digitala funkar nog inte. Tänkte inte på den varianten.

Kari

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2142
    • Visa profil
SV: Innertemperatur i fläskkottlett?
« Svar #7 skrivet: 2008-06-17 17:37 »
67-71grader och bums i alufolie en halvtimme när det gäller en rad. Lägg ett gäng roépepparkorn under så har man en sky på köpet.
Jag tycker att skivor är pest, iofs får man mycket stek yta på skivor men.. Näe.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Innertemperatur i fläskkottlett?
« Svar #8 skrivet: 2008-06-17 19:38 »
Jag läser ofta recept på skivor - där det står att de ska stekas några minuter på varje sida. Det gillar jag inte. Jag steker dem och sen får de sjuda i en timme - det blir god sås också då. Lite katrinplommon och lök i är fint också. Jag har förresten köpt en hel bit utan ben idag - 29.90 kilot, det tycker jag är billigt!

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -