Författare Ämne: Livsmedelsföretag bekostar Livsmedelsverkets broschyr  (läst 3619 gånger)

Andreas

 • Forumvärd
 • *****
 • Antal inlägg: 6582
  • Visa profil
  • Matforum
Debattören(?) Olof Rydström kritiserar idag Livsmedelsverket i Stockholms fria tidning. Livsmedelsverket har gett ut en broschyr om amning, mat och hälsa sponsrad av Svensk Köttinformation, Scan, Campbell´s, Milko mejeri, Mjölkfrämjandet, Ostfrämjandet, Kellogg´s, Pågen och Lantmännen och innehållet i annonserna är kopplade till objektiv(?) information från livsmedelsverket. Exempelvis finns en intervju med en forskare som säger ”För att få tillräckligt mycket D-vitamin bör gravida och ammande äta D-vitaminberikade livsmedel som lättmjölk och margarin” bredvid mjölkfrämjandets annons och bredbid Kellogs och Pågens annonser säger livsmedelsverket ”Frukostätare håller lättare vikten”.

http://www.stockholmsfria.nu/artikel/73642
Den som inte frågar får inga svar.

kjpil

 • Kallskänka
 • ****
 • Antal inlägg: 497
  • Visa profil
SV: Livsmedelsföretag bekostar Livsmedelsverkets broschyr
« Svar #1 skrivet: 2009-02-11 23:04 »
En kuriosa ang. mjölkfrämjandet. Vi hade dem som föreläsare en gång på dietistutbildningen. Personligen är jag aningen skeptisk till att ha företagsfärgade föreläsare -beroende på vad de säger, och mycket riktigt sa de att fet mjölk inte bidrog till övervikt. Och att mjölkfettet var helt ofarligt.

Tidigare har vi dock fått annan information kring fettkvalitet samt hur energi kan påverka vikten. Så tror att alla som lyssnade på dem kunde urskilja vilken information som var färgad. De hade mycket intressant att berätta också. Vi har också haft föreläsare från andra brancher som ofta bidrar med intressant info kring produktutveckling, tillverkningsprocesser och sånt som är deras spets - ofta ett positivt samarbete enligt mig.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Allting har en ände, men vad har två?:
Bra vad reder sig själv: