Författare Ämne: Umeå: Amphigas  (läst 5881 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
Umeå: Amphigas
« skrivet: 2008-06-24 10:45 »
Amphigas Thairestaurang ligger en kilometer väster om Umeå centrum en trappa upp i samma byggnad som Granngården på Västerslätt. http://www.amphigathai.se

Själva lokalen och inredningen är i grund och botten trist men det tänker man inte på eftersom det mesta döljs bakom thaipynt och eftersom maten är så god. Väkomstsnacksskalen var lite småsmutsiga och servitrisen spillde soppa på den underliggande tallriken men det bryr man sig inte om eftersom de är så trevliga och maten är så god.

För maten är verkligen god. Till förrätt åt jag en fyllig och härligt stark Tomyum goong á 60:- med generöst med räkor och till huvudrätt en mycket vällagad Pad bai graprow med fläsk á 95:-. Den sistnämda levererades på ett stort fat tillsammans med en risskål som man själv fick lägga upp på tallriken ur så det som syns på bilden nedan är mitt upplägg och bara en bråkdel av det som levererades från köket. Portionerna är alltså generösa, jag blev rejält mätt. Ska jag säga nåt lite negativt om maten var det att huvudrätten innehöll väldigt mycket grönsaker och relativt lite kött, visserligen bra för miljön och jag gillar grönsaker så mig gör det inget men jag misstänker att många andra skulle ha synpunkter på detta.

Med charm och god mat kommer man långt, Amphigas är väl värd ett besök, betyg 4/5.
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Segt som?:
Allting har en ände, men vad har två?: