En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Rimma köttet innan grillning - hur gott som helst?  (läst 7844 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
Stockholm city tipsar idag om att rimma sin köttbit i en salt-socker-pepparblandning ett dygn innan grillning. http://stockholm.city.se/nyheter/2008/06/26/Rimmat_inte_illa_att_grilla

Nån som provat, blir det hur gott som helst? På vilket sätt godare än om man inte rimmar?
Den som inte frågar får inga svar.

bryggens

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 440
    • Visa profil
SV: Rimma köttet innan grillning - hur gott som helst?
« Svar #1 skrivet: 2008-06-26 19:42 »
Var det inte så som Roffekock skrev om bl.a helgrillad kyckling tidigare?

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4486
    • Visa profil
SV: Rimma köttet innan grillning - hur gott som helst?
« Svar #2 skrivet: 2008-07-02 18:34 »
Vi testade detta att rimma fläskkarrén innan grillningen.

Till 2 personer tog vi:
2 skivor fläskkarré
1 msk salt
½ msk socker
½ krm krossad peppar
Vi strödde salt, socker och peppar på köttet o la i en plastpåse. Det fick ligga 12 timmar i kylskåp o vändes en gång.
På kvällen torkade vi av köttet, penslade på lite olja o grillade det.

Det smakade som vilken grillad fläskkarré som helst som man råkat salta för mycket. Himla tur att jag inte lät köttet rimma i 15-24 timmar som rekommenderades, det hade varit ettersalt!

Undrar om artikelförfattaren Håkan Larsson själv har lagat rätten?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Rimma köttet innan grillning - hur gott som helst?
« Svar #3 skrivet: 2008-07-05 10:07 »
Ajdå, översalt är inte alls bra, nu känns det nästan som jag lurat dig med mitt artikeltips. :( Tack så mycket i alla fall för att du delade med dig av resultatet så kanske inte nån fler översaltar sitt kött.

Jag har Mailat Håkan och frågat honom på vilket sätt det skall bli godare, med lite tur kanske vi får ett svar.
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4486
    • Visa profil
SV: Rimma köttet innan grillning - hur gott som helst?
« Svar #4 skrivet: 2008-07-06 13:06 »
Intressant att få höra hans svar, jag kanske gjorde fel på något sätt.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -