En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Risotto  (läst 3930 gånger)

Tilda

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
Risotto
« skrivet: 2008-07-10 09:17 »
Hej, jag är ny här på forumet och jag har en fråga ang. risotto. Jag har hittat ett recept på en saffransrisotto med parmesan. Jag vill dock servera denna med kött/kyckling/fisk eller annat...vad tror ni passar? Jag vill heller inte att rätten blir allt för lik paella, så inga skaldjur  :).

Här är receptet
4 dl avorioris
0.5 påse saffran
1 st gul lök
2 msk grädde
2 msk olivolja
1 l grönsaksbuljong
3 msk färskriven parmesan
2 msk vitt vin

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Risotto
« Svar #1 skrivet: 2008-07-10 14:54 »
Det mesta passar antagligen, men då du har vitt vin i så varför inte kyckling eller någon köttigare fisk, typ marulk?
I och för sig vet jag inte hur det blir med saffran, det tillhör inte mina favoritkryddor. Men kött och saffran känns spontant lite för udda.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Gilius

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 306
    • Visa profil
    • Gott på riktigt
SV: Risotto
« Svar #2 skrivet: 2008-07-10 17:02 »
Riset gör stor skillnad på slutresultatet, var noga med det annars blir det lätt grötigt. Själv kör jag med http://www.acquerello.it/ men det är kanske litet overkill, men kul.

/gilius

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: Risotto
« Svar #3 skrivet: 2008-07-11 08:01 »
Ett fat kallskuret till kanske? Kallrökt skinka, salami o liknande.

Filippa

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 383
    • Visa profil
SV: Risotto
« Svar #4 skrivet: 2008-07-11 08:49 »
Lax ? Eller varför inte böckling ?

Tilda

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 11
    • Visa profil
SV: Risotto
« Svar #5 skrivet: 2008-07-13 22:29 »
Tack för alla tips. Grillade lax till och det blev kanon!  :)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -