En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Fiskgryta salmon - Dafgårds (2/5)  (läst 3956 gånger)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
Fiskgryta salmon - Dafgårds (2/5)
« skrivet: 2008-07-11 14:01 »
Fiskgryta med lax och alaska pollock, vitvinssås och potatismos

Rätten ser inte bra ut när den kommer ur mikron, den är alldeles för såsindränkt.

Fisken är ordentligt osalt. Mosen är lite osalt. Såsen är bra saltad och smakar väl rätt hyfsat av dill och vin. Men det är på tok alldeles för mycket sås, det känns som att det är en halv dl för mycket och det är en stor del av en rätt som väger 300 gram. Däremot grönsaker fick det gärna vara mer av.

Jag gillar inte att namnet på rätten är "fiskgryta salmon", när jag hör salmon tänker jag enbart lax men grytan innehåller även alaska pollock. Dessutom står "vatten" före "lax" på innehållsförteckningen - rätten innehåller alltså mer vatten än lax. Och den totala mängden fisk är liten, 13% eller 39 gram fisk är inte mycket.

Sammantaget en mesig och felproportionerad (tillverkarens snålhet?) rätt för vilken kilopriset på 83 kronor är rena rånet.

¤ Utseende 2/5
¤ Konsistens 2/5
¤ Smak 2/5
¤ Helhetsbetyg 2/5
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stockholm i mitt hjärta, en blandning av sött och?:
Bra vad reder sig själv:

- Annonser -