En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Streaky pork belly?  (läst 4503 gånger)

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
Streaky pork belly?
« skrivet: 2008-07-12 15:10 »
Hej!

Jag håller på att laga lite mer sichuanesiskt och hade tänkt att göra "Twice-cooked pork" imorgon. Problem uppstår som vanligt med engelska kokböcker och svenska styckningsdetaljer.

Receptet säger 350g "Streaky pork belly with skin". Är det någon som vet vad som avses? Streaky innebär förmodligen att det är både kött och fett à la bacon/sidfläsk men jag vet inte riktigt vad det motsvarar här.

Denna länk förslår bacon:
http://www.foodlexicon.net/speklapj.htm

Men jag tror inte att det är svenskt fuskrökt bacon vi pratar om heller.

Så här ser det ut i en bild på BBC.
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/database/caramelizedporkbelly_88739.shtml

Gilius

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 306
    • Visa profil
    • Gott på riktigt
SV: Streaky pork belly?
« Svar #1 skrivet: 2008-07-12 16:47 »
Hej,

Kvistar du upp till Widerbergs och köper en urbenad fläsksida med svålen kvar så ligger du rätt nära, jag har bara gått på bilden.

/gilius

jelvis

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 363
    • Visa profil
SV: Streaky pork belly?
« Svar #2 skrivet: 2008-07-12 18:55 »
Tack Olle, om det är någon som kan kött så är det du. :-)

Ska passa på att pipa in om Widerbergs.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -