En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Persilja  (läst 2621 gånger)

bryggens

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 440
    • Visa profil
Persilja
« skrivet: 2008-07-20 16:55 »
Har nyss skördat och rensat persilja.
Eftersom jag redan har en hel del i frysen, sen förra året, så skulle jag vuilla ha tips på vad jag gör med denna skörd.
Ska jag torka och i så fall hur? Långsamt eller i varmluftsugn? Tips någon?

Fröken Dill

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 163
    • Visa profil
    • Fröken Dills kök
SV: Persilja
« Svar #1 skrivet: 2008-12-28 19:21 »
OK, det är inte säsong för färsk persilja nu, men jag har ändå ett tips, för ljusare och varmare, mer odlingsvänliga tider.

Soppa på bladpersilja (4 portioner)

5 dl grönsaksbuljong
3 dl grädde
2 shalottenlökar
1 stor knippa persilja
2 äggulor
salt och peppar

Koka upp buljongen med 2,5 dl grädde och låt koka några minuter.
Hacka löken och fräs i smör utan att det tar färg. Blanda ihop buljonggrädden med löken. Mixa i grovhackade persiljeblad. Vispa ihop äggulorna med 0,5 dl grädde och tillsätt i soppan som inte får koka mer. Smaka av med salt och peppar.

Detta är grundreceptet. Ännu ett tips är att använda musselbuljong (buljong som man kokat färska blåmusslor i) och tillsätta lite vitlök i lökfräset.

Ett annat tips är skivade champinjoner som gratineras med ett vitlökssmör som innehåller mycket hackad persilja (+ finhackad shalottenlök, pressad citron, salt och peppar).

Många hälsningar från fröken Dill (som längtar efter odlingssäsongen)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -