En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Frysa vinbär - hur?  (läst 20120 gånger)

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
Frysa vinbär - hur?
« skrivet: 2008-07-24 16:15 »
Nu är de röda vinbären mogna på landet och i år har vi mängder! Men.. hur ska jag frysa dem för att de ska hålla sig hela och inte sprängas sönder? Jag har för mig att jag har läst någonstans att man inte bör stoppa in dem i frysen som dom är utan att man bör preparera dom på något sätt. Någon som har koll på hur man bäst fryser vinbär?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Frysa vinbär - hur?
« Svar #1 skrivet: 2008-07-24 19:21 »
Eh.. jag har aldrig gjort nåt särskilt faktiskt. Brer ut på bricka, så de blir styckfrysta, och sen ner i en burk.
Anne's Food - min matblogg

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Frysa vinbär - hur?
« Svar #2 skrivet: 2008-07-25 11:28 »
Tack! Det hade jag faktiskt inte tänkt på. Jag provar det.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Frysa vinbär - hur?
« Svar #3 skrivet: 2008-08-01 22:14 »
Jag fick lov av svärmor att plocka av alla hennes vinbär i går. Har aldrig fryst innan innan heller. Nu är det så giganstiskt mycket vinbär precis som du skriver - så jag hade aldrig fått plats i frysen med styckfrysning. jag lade alla i fryspåsar. Tänkte koka saft på dem och då gör det inte så mycket om de går sönder. Jag gjorde även en paj i går. Jag som gillar syrligt älskade den - övriga tyckte nog att det var i syrligaste laget. Vad ska du göra av din bär?

Catarina

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 19
    • Visa profil
SV: Frysa vinbär - hur?
« Svar #4 skrivet: 2008-08-05 00:46 »
Jag testade en ny sak med bra resultat, koka bären med lite vatten , sila saften koncentrerad och frys i små burkar, sen kan man ta fram, tillsätta lite vatten samt socker, ev. pektin så har man gele. Passerar man sedan resterna av bären blir det sylt eller om man vill blanda med t.ex. hallon till en kräm.

Tar liten plats i frysen, lite extra jobb innan men sen är det lätt när det ska fram.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Frysa vinbär - hur?
« Svar #5 skrivet: 2008-08-05 19:37 »
Catarina: Har du provat gelésocker? Det borde vara smidigt till ditt avkok.

Catarina

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 19
    • Visa profil
SV: Frysa vinbär - hur?
« Svar #6 skrivet: 2008-08-06 00:52 »
Hej !
Japp, fungerar också väldigt bra. Det blir en del syltande och geleande här eftersom jag tycker det är roligt och mina damer är galna i vinbärsgele.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -