En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Toblerone parfait  (läst 6144 gånger)

Lindali

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 4
    • Visa profil
Toblerone parfait
« skrivet: 2008-08-06 20:43 »
En av mina absoluta favorit efterrätter - en supergod hemgjord glass:

TOBLERONE PARFAIT


Till 4 pers:
125 g Toblerone
Ev. 2 tsk kahlualikör eller liknande
3 äggulor
½ dl strösocker
2 ½ dl vispgrädde
50 g mörk choklad eller Daim, t.ex.

Gör så här:
1.Smält Toblerone med ev. kahlualikör i vattenbad eller mikrovågsugn.
2.Vispa äggulor och strösocker tjockt och fluffigt. Vispa grädden hårt och vänd ner i äggsmeten.
3.Rör ner ca 1/3 av det vispade i den smälta Tobleronen lite i taget och rör till en slät massa. Rör därefter ner chokladblandningen i resten av det vispade.
fyra timmar.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Toblerone parfait
« Svar #1 skrivet: 2008-08-06 21:26 »
Åh det skulle sitta fint nu....

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Toblerone parfait
« Svar #2 skrivet: 2008-08-07 07:21 »
Det låter fruktansvärt gott ja :)
Anne's Food - min matblogg

Sophie

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 5
    • Visa profil
SV: Toblerone parfait
« Svar #3 skrivet: 2008-09-05 11:10 »
Oj, oj, det lät riktigt gott!

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Toblerone parfait
« Svar #4 skrivet: 2008-09-05 12:36 »
Vi vann 3.5 kg toblerone på Liseberg förra helgen....

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4448
    • Visa profil
SV: Toblerone parfait
« Svar #5 skrivet: 2008-09-05 16:39 »
Avundsjuk, jag är avundsjuk, tralalala......

Milla

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 29
    • Visa profil
SV: Toblerone parfait
« Svar #6 skrivet: 2008-09-05 19:30 »
Det låter jätte gott! Tyvärr kan jag inte läsa hela receptet. Vad ska man göra med 50 gram mörk choklad eller daim? Sen antar jag att de ska stå fyra timmar i frysen.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -