En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Skorpor  (läst 6533 gånger)

bryggens

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 440
    • Visa profil
Skorpor
« skrivet: 2008-08-08 19:01 »
Fick en ide´att baka skorpor. Jag har kollat lite i gamla kokböcker o.s.v, men skulle vara tacksam om någon har något extra bra tips/ recept.
« Senast ändrad: 2008-08-08 19:23 av bryggens »

Charlotta

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 3
    • Visa profil
SV: Skorpor
« Svar #1 skrivet: 2008-08-17 13:48 »
Ett bra recept finns i en av Tinas mat's böcket och flera i Leilas bok "A Piece of Cake".

Har testat dom o det blir gott, mums!

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Skorpor
« Svar #2 skrivet: 2008-08-17 15:03 »
Skorpor fast ändå inte  ;D men underbart goda.

Italienska mandelskorpor -  Biscotti med apelsin och saffran. Recept finns här:

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/12/mandelbiscotti-med-saffran.html

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Skorpor
« Svar #3 skrivet: 2008-08-24 12:13 »
riktigt klassiska skorpor gör man med sin favoritvetedeg, gärna med mkt kardemumma i
Baka ut till släta längder...jäs o grädda som vanligt...
ta de nygräddade längderna och dela på längden och sedan i önskad storlek på skorpan
lägg på galler och torka i 100 graders värme tills de känns lätta och helt torra

smakar bra med lemoncurd...eller bara lite smör och en ostskiva...eller som mina barn äter dem :med smör och lite  kanel :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Skorpor
« Svar #4 skrivet: 2008-08-28 11:28 »
Hur förvarar ni era hemlagade skorpor för att bevara dem krispiga och goda?
Den som inte frågar får inga svar.

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Skorpor
« Svar #5 skrivet: 2008-08-28 12:03 »
jag har mina i farmors stora glasburk med ett glaslock som ligger löst på, alltså inget tättslutande. Allt enligt tradition :) nu blir de iofs inte spec gamla här...en vecka är nog rekordet...
stora skåpsråttor här ;)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Mickan

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1532
    • Visa profil
SV: Skorpor
« Svar #6 skrivet: 2009-01-16 08:12 »
Jag kör med plåtburk. Se bara till att de är helt torra när du lägger i dem.
Video meliora proboque deteriora sequor

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -