En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Frukt i maten?  (läst 14205 gånger)

bryggens

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 440
    • Visa profil
Frukt i maten?
« skrivet: 2008-08-10 08:01 »
Jag känner att jag måste kolla: Varför frukt i maten? Grönsaker är helt ok, men frukt? Nej!
Kassler och ananas? Plommon i fläskkarre`.Mimosasallad när det finns legymsallad o.s.v
Frukt hör till efterrätter!
Få se nu om det blir någon som tycker lika , eller olika?

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Frukt i maten?
« Svar #1 skrivet: 2008-08-10 08:49 »
Just det du räknar upp tycker jag inte heller är någon höjdare, men däremot tycker jag att frukt i mat KAN vara jättegott. :) Hallon i en matig sallad, banan i grytor eller på pizza, stekta äpplen till fläskkött osv.
Anne's Food - min matblogg

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1438
    • Visa profil
SV: Frukt i maten?
« Svar #2 skrivet: 2008-08-10 11:22 »
Instämmer fullständigt med Bryggens. Jag har heller aldrig förstått vitsen med frukt i maten. Kombinationen curry och banan är vedervärdig men förekommer bland recepten.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Frukt i maten?
« Svar #3 skrivet: 2008-08-10 12:21 »
Just banan tycker jag är äckligt i mat. Jag tycker om bananer naturella o grillade men ABSOLUT inte i en gryta eller gratäng. Eller i en banankaka, gläää!
Men ananas tycker jag är rätt gott i mat :-[

Lisa H

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 41
    • Visa profil
    • Huslig
SV: Frukt i maten?
« Svar #4 skrivet: 2008-08-10 12:56 »
Jag gillar curry och banan på pizza. :D
Ananas är gott i vissa fall.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Frukt i maten?
« Svar #5 skrivet: 2008-08-10 20:43 »
Jag gör en supergod Räkgryta med ananas och banan i. Jag äter aldrig bananerna - men de ger en fin smak i såsen. Här är receptet: http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/10/mandomsprovet.html

Annars kan jag nog också vara utan frukt. I sallader går det bra. I frukostfilen också. Men just varm - njae.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Frukt i maten?
« Svar #6 skrivet: 2008-08-11 10:03 »
Fast plommonspäckad fläskstek kan jag tycka om, bara det inte är för mycket plommon i.

Äpplen o katrinplommon bara måste man stoppa i en gås!

Citron o lime då? Hur ska man ställa sig till den friska citronen o den unkna limefrukten ??? 

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Frukt i maten?
« Svar #7 skrivet: 2008-08-11 14:02 »
Jag har också plommon i steken och äpple i kalkonen - men bara för smakens skull. Jag äter dem inte. Men såsen blir så gooood.

Nico

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 23
    • Visa profil
SV: Frukt i maten?
« Svar #8 skrivet: 2008-08-11 20:29 »
 Men, vad är det som händer ??? Frukt är ätbart och ger smak, varför ska frukt inte kunna vara en del i maten?
Lök? är det en rätt?

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Frukt i maten?
« Svar #9 skrivet: 2008-08-11 20:46 »
Nico:Vad lagar du för mat med frukt i?

Lisa H

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 41
    • Visa profil
    • Huslig
SV: Frukt i maten?
« Svar #10 skrivet: 2008-08-11 20:47 »
Vem kan vara utan plommon och äppelmos till julskinkan? Inte jag i alla fall. ;D

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Frukt i maten?
« Svar #11 skrivet: 2008-08-12 11:28 »
Plötsligt bara myllrar det i huvudet av goda "frukträtter" jag har smakat o vill smaka; anka med apelsin, päronsallad med gorgonzoladressing alt gorgonzolapaj med päron, kassler-druvor-creme fraiche-gratäng, äppelfläsk, stek med vinbärssås, melonsoppa, helstekt kyckling med päron mm.

Rookie-T

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 235
    • Visa profil
SV: Frukt i maten?
« Svar #12 skrivet: 2008-08-12 23:23 »
anka och apelsinsky ;)
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Frukt i maten?
« Svar #13 skrivet: 2008-08-13 12:10 »
Anka o vad som helst ;D

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Frukt i maten?
« Svar #14 skrivet: 2008-08-13 15:25 »
Anka är grymt gott till färska hallon också :)
Anne's Food - min matblogg

Rasmus

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 40
    • Visa profil
    • Vegologi
SV: Frukt i maten?
« Svar #15 skrivet: 2008-08-13 17:03 »
Varför inte använda frukt i maten, undrar jag snarare...? Vilka orsaker har ni som ogillar det?

Jag använder ofta och gärna frukt i min matlagning, såväl färska som torkade. Äpple och russin är nog de jag använder mest, men även meloner, päron, mango, torkade aprikoser, nektariner, druvor, persikor och många andra. Även jordgubbar, hallon, blåbär och andra bär. De är fantastiska i sallader men många passar också utmärkt i varmrätter.

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1438
    • Visa profil
SV: Frukt i maten?
« Svar #16 skrivet: 2008-08-13 17:47 »
Anledningen till att jag inte använder frukt i maten är helt enkelt att jag inte tycker att det är gott. Jag är inte förtjust i söta saker och i synnerhet inte om det är varma rätter. Sötsur sås med ananas är OK, men är inget jag längtar efter. Syrlig citron går också bra, men absolut inte äpple, banan eller apelsin i varm mat, för att ta några exempel.

Däremot tycker jag att naturell frukt är gott!

bryggens

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 440
    • Visa profil
SV: Frukt i maten?
« Svar #17 skrivet: 2008-08-13 20:09 »
Anledningen till att jag inte använder frukt i maten är helt enkelt att jag inte tycker att det är gott.
Precis! Det är heller inte gott med gele till kött, sen finns det smörgåstårtor med vispgrädde, det ger rysningar av obehag.
Vispgrädde och skinka; nää. Smörgåstårtor kan göras med gräddfil och ev majonnäs, men ej med grädde!!

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Frukt i maten?
« Svar #18 skrivet: 2008-08-13 22:08 »
Håller inte alls med trådstartaren här! *S*

Annanas & kassler - gott!
Pizza med annanas - gott!
Plommospäckad fläskkarré - gott!
Baconrullader med fikon - gott!
Banan i flygande jacob- självklart!
Päron & vindruvor till en mögelostsås - gott!
Mangobitar i en kycklinggryta, eller chutney - sååå gott!
Apelsinsky till fläskfilé - riktigt gott!
Vinbärsgelé - det går inte att äta ens kalops utan detta!!
Melonsalsa till en god grillad köttbit! så uppfriskande!
Jorgubbar i en sommarsallad med basilika!
Cocktailfrukt i smörgåstårta, hur skulle den smaka annars??
Äppelmos till en god slottstek!
Citron & lime - en given smaksättare till ALLT, kyckling, fläsk, färs, fisk!!
Banakaka utan banan! *S* nä, de går ju inte!

Jag tycker om frukt i maten! Hur gjorde man förr? Vad hade man för tillgångar?
Jo, skogen, naturen i övrigt och djuren! Självklart är det en föregående generation som skapat dessa inviter till frukt i mat. Inga frågetecken, en ren självklarhet enligt mig!

Blåbärspannkakor?, om inte så säg!! :-)

Hallon i mat- nytt för mig Anne, men låter onekligen spännande! Såg ditt recept på bloggen, det är annorlunda, men verkligen något jag skulle vilja prova!

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Frukt i maten?
« Svar #19 skrivet: 2008-08-14 10:51 »
Äpple och russin är nog de jag använder mest
Nej, snälla, inte russin! Sillbullar med korintsås, korintkakor o sagosoppa med russin. Suck. Ni ungdomar vet inte vad ni sluppit äta :D

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -