En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Edinburgh: Restaurang Amber  (läst 4496 gånger)

Milla

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 29
    • Visa profil
Edinburgh: Restaurang Amber
« skrivet: 2008-08-15 16:37 »
Vet inte om jag gör rätt nu - osäker på hur man lägger in ett inlägg. Men jag var på Restaurang Amber i Edinburgh (Skottland) förr veckan med några vänner. Den ligger i källaren på ett Whisky Center. Ganska fint och mysigt, men inte allt för dyra priser. De har bl.a. Haggis med potatismos och gravy för £7,50 (ca 90kr). Den var grå till färgen, men smakade bra. Kan rekomenderas om ni tar en tur till Edinburgh och vill smaka något inhemskt.

bryggens

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 440
    • Visa profil
SV: Edinburgh: Restaurang Amber
« Svar #1 skrivet: 2008-08-15 18:09 »
Något inHEMSKT kan man säga , stoppad fårmage liknande pölsa, inget för mig.
Om jag inte visste vad det innehöll kanske jag till och med skulle tycka om det. Men!
Var det gott , smakade det lite som pölsa eller?

Milla

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 29
    • Visa profil
SV: Edinburgh: Restaurang Amber
« Svar #2 skrivet: 2008-08-15 23:02 »
De hade lagt upp det ganska apptitligt, utan fårmagsäcken, men som sagt fortfarande grått till färgen.
Jag har faktiskt inte smakat pölsa, men det här smakade gott - men då åt jag inte en hel portion, utan smakade bara.
Det var ganska löst i konsistensen. Kompisen som åt hela portionen tyckte att det var det bästa i matväg på hela resan.
Tror det påminnde lite om isterband, men inte så syrligt.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6582
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Edinburgh: Restaurang Amber
« Svar #3 skrivet: 2008-08-16 10:17 »
Tack för tipset! Vad åt du själv för något?
Den som inte frågar får inga svar.

Milla

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 29
    • Visa profil
SV: Edinburgh: Restaurang Amber
« Svar #4 skrivet: 2008-08-17 16:43 »
Jag åt deras korv med potatismos och lökgravy. I Storbritanien har de ju gravy eller vitabönor i tomatsås till det mesta.
Denna lökgravy var väldigt god. Bäst av allt var deras äpplepaj med vaniljsås som jag åt till efterrätt. Både såsen och pajen var helt
rätt. De hade lite mandel i äpplepajen och äpplena var både i bitar och rivna, helt ljuvlig.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Allting har en ände, men vad har två?:
Bra vad reder sig själv:

- Annonser -