En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Chipotle  (läst 3348 gånger)

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
Chipotle
« skrivet: 2008-08-20 21:43 »
Hej !
Chipotle är väl en rökt chillifrukt ?
Borde man då inte kunna göra denna krydda själv , genom att röka någon god chilli sort ?
Någon som vet nåt om detta eller har provat ?

MVH// Henrik
Carpe diem

Maskros

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 34
    • Visa profil
    • Speck! Speck!! Speck!!!
SV: Chipotle
« Svar #1 skrivet: 2008-09-02 18:11 »
Chipotle är en rökt jalapeno. Jag har aldrig torrökt den, men däremot varmrökt i en ABU-rök. Det blir gott men smakar inte alls som chipotle. Jag tror att en kombination av rök/torrvärme/soltorkning borde vara modellen för den som eftersträvar chipotlesmaken.
Skilled professional since 1979

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -