En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Pytonorm och zebra  (läst 11544 gånger)

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
Pytonorm och zebra
« skrivet: 2008-08-21 20:06 »
Hej på er !

Jag var på Ica maxi här hemma och när jag gick förbi frysdisken så sålde dem pytonorms kött och zebra kött .
Nån som ätit detta och har nåt bra recept ?
Skulle vara kul att testa men det var dyrt 799:-/kg för pytonorm och 499:-/kg för zebra , men man lever ju bara en gång  ;D

MVH// Henrik
Carpe diem

bryggens

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 440
    • Visa profil
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #1 skrivet: 2008-08-21 20:12 »
Jag har egentligen ingen aning, men det verkar lite suspekt.
Vi ska inte äta torsk o.s.v. Kan inte detta vara något liknande?
Jag menar är det rödlistat? Det kan ju inte finnas någon som "odlar" pyton eller zebra.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6561
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #2 skrivet: 2008-08-21 21:33 »
Jo jag håller nog med Bryggens, jag skulle nog kolla upp att det är OK att äta de djuren innan jag köpte dem. Sen om jag väl köpte dem så skulle jag nog bara steka en bit med lite salt för att riktigt känna hur det smakar.
Den som inte frågar får inga svar.

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #3 skrivet: 2008-08-21 21:43 »
Kollade upp det där om rödlistat .
Det är tydligen ett företag som heter viltpoolen som tar in köttet och dem köper ormköttet från en farm i Vietnam och zebraköttet kommer från farmer där dem har överskott på hingstar .
Så rent miljö mässigt kanske det inte är bra , långa transporter.

MVH// Henrik
Carpe diem

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #4 skrivet: 2008-08-22 10:53 »
Jag såg kängurukött på CityGross häromdagen. Det köttet åker också en bit....undrar om den är rödlistad också?

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #5 skrivet: 2008-08-22 10:59 »
Vad jag kan hitta är inget av det kött viltpoolen säljer rödlistat .
Vore kul att prova hur det smackar .

MVH// Henrik
Carpe diem

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 994
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #6 skrivet: 2008-09-01 13:11 »
Jag köpte krokodilkött på Maxi i lördags (från Viltpolen), det blev riktigt gott. Stekte köttet och serverade med en lime/chilisås + en kompott på stekt äpple, mandel karameliserat i honung och kanel.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #7 skrivet: 2008-09-01 13:26 »
Så den dumma frågan  ;): hur smakade det?

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 994
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #8 skrivet: 2008-09-01 13:38 »
Gott...
Om man skall jämföra det med något i smaken (vilket egentligen är fel, för det smakar ju som krokodil) så påminde det om fläskfilé. Köttet är lite likt bläckfisk i konsistensen. Men det är gott, funkade riktigt bra med limesåsen, den gjorde jag på görnsaksfond, hackad ingefära limejuice och hackad Chilie (var. Omnicolor hemodlad) och avredd med maizena.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6561
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #9 skrivet: 2008-09-04 09:25 »
Tack, det var spännande att höra om!

Vet du vad var det för sorts krokodil? Eller smakar månne alla krokodiler lika så att det kvittar?

Nåt annat jag kom att tänka på när vi nu är inne på krokodiler, den är ju släkt med ödlan, finns ödlekött att köpa nånstans?
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 994
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #10 skrivet: 2008-09-05 11:52 »
Jo ödlekött går nog att få tag på.
Jag skulle tro att smaken skiljer sej mellan olilka arter och naturligtvis var de är uppvuxna (teroir).

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 994
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #11 skrivet: 2008-10-17 16:09 »
Har inhandlat pytonorm, skall provlagas ikväll... :)

mani75

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 33
    • Visa profil
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #12 skrivet: 2008-10-17 16:31 »
Brukar inte vara krokodil utan alligator som föds upp på farmar i USA. Köttet är filén från svansen, ska tydligen finnas en undre och en övre filé. Provade detta redan 1994 när då jag stod och grillade detta på en karneval. Han jag jobbade för importerade ett stort parti som vi marinerade. Smakar lite sött tycker jag och vissa bitar kunde vara sega och vissa var möra. Inget jag provar igen precis...
Det är lättare att laga god mat än tvärtom!

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 994
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #13 skrivet: 2008-10-18 13:18 »
Krokodilköttet var det ju inget fel på alls, jag kommer att laga mer krokodil, ormen var extremt seg, men smaken var god. Långkok, eller färs är nog grejen att göra.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #14 skrivet: 2008-10-20 17:05 »
Ormbullar låter lite läskigt i mina öron. Lite nyfiken blir man allt ändå.

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 994
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Pytonorm och zebra
« Svar #15 skrivet: 2008-10-20 18:02 »
Jo, man kan ju t.ex. göra en färs som man rullar till ullar och doppar i tempurasmet för fritering!

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -