En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Steka bacon  (läst 36839 gånger)

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1438
    • Visa profil
Steka bacon
« skrivet: 2008-08-26 23:41 »
Köpte ett par paket billigt bacon, men när jag steker det så drar det ihop sig och blir pyttesmå krulliga skivor.

Gör jag något fel, eller är det dåligt bacon?

Rookie-T

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 235
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #1 skrivet: 2008-08-27 12:19 »
Hur hårt steker du igentligen? Dom ser väldigt-väldigt välstekta ut. Klart dom drar ihop sig om man kremerar :P
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Filippa

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 383
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #2 skrivet: 2008-08-27 12:47 »
Tycker dom ser rätt bra och goda ut jag ? Fast jag gillar krispig bacon :-)

Rookie-T

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 235
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #3 skrivet: 2008-08-27 14:31 »
Det där baconet skulle ju vara krispigt långt innan den där bilden togs :P

men visst. Välstekt bacon är gott det med.
53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1438
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #4 skrivet: 2008-08-27 16:37 »
Jo, det är väl lite överstekt. Men det tog en liten stund att plocka fram kameran.

Fast faktum är att fläsket krullade ihop sig direkt när det hamnade i pannan. Så har jag aldrig sett bacon uppföra sig förr.

Jomael

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 98
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #5 skrivet: 2008-08-27 18:04 »
Har du kvar några ostekta skivor? Testa att göra i ugnen, sååå smidigt och håller sig väldigt raka och fina :)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #6 skrivet: 2008-08-27 18:11 »
Så har jag aldrig sett bacon uppföra sig förr.
Vad var det för fabrikat? Har du köpt det förr, var det bara detta paket som uppförde sig konstigt? Har paketet varit fryst? Då kan baconet uppföra sig lite konstigt fast inte på detta viset.

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1438
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #7 skrivet: 2008-08-27 18:34 »
Minns inte fabrikatet och har tömt soporna. Det är förmodligen tyskt för det är köpt på Lidl. Men baconet var fryst och snabbtinat i ljummet vatten. Det skulle ju kunna vara en orsak.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Steka bacon
« Svar #8 skrivet: 2008-08-28 11:23 »
Förstår inte riktigt på vilket sätt frysningen skulle ändra baconets krullningsegenskaper?

Har du kvar några ostekta skivor? Testa att göra i ugnen, sååå smidigt och håller sig väldigt raka och fina :)

Vilken ugnestemperatur använder man? Stänker det inte flott i hela ugnen då? Går det att få lika knaprigt och gott i ugnen som i stekpannan?
Den som inte frågar får inga svar.

Rookie-T

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 235
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #9 skrivet: 2008-09-01 18:43 »
Jag har kört bacon i ugnen 1 gång med dåligt resultat. Igentligen så borde det gå jävligt bra att göra så men mina blev lite transparenta i fettet och sladdriga som vid alla grönsvansade isbjörnar. men som sagt. Jag gjorde nog väldigt fel. (bakfull på en söndag)

53 55 47 20 4d 49 4e 20 52 c3 96 56 21

Jean

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 4
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #10 skrivet: 2008-09-01 19:13 »
Bacon i ugnen intressant, vad har man för temperatur grilläge?

Jomael

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 98
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #11 skrivet: 2008-09-01 20:12 »
Jag brukar köra, i kanske 175 graders värme, om ens det.. Oftast blir det att ugnen är nästan kall när jag stoppar in, vrider upp värmen till 175 och tar ut dem när de är klars :D. Det går väldigt snabbt och väldigt behändigt.

Jag använder mig av teflon-smörpapper om det kan ha någon betydelse. Skivorna blir väldigt raka och fina och man slipper steka :)

Jean

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 4
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #12 skrivet: 2008-09-02 10:56 »
Ska absolut prova. Jag har teflon-smörpapper hemma, fick det av viktväktarna.
De ska bara veta vad jag använder dem till nu för tiden :)

JoJo

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 9
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #13 skrivet: 2008-09-03 09:45 »
Jag brukar också köra i ugnen när jag ska ha lite mer bacon än ett paket. Skvätter kanske lite men man inte trycker upp värmen till max går det bra Jag brukar dock köra på ganska hög temperatur ~225 grader. Blir kanske bättre om man kör på 175, men jag vill ha mitt bacon fort. :)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #14 skrivet: 2008-09-03 10:14 »
Har man bråttom kan man ju steka bacon i micron också.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Steka bacon
« Svar #15 skrivet: 2008-09-03 10:31 »
Blir baconet knaprigt i micron? Inte utan sån där crisppanna väl?

Jag brukar köra, i kanske 175 graders värme, om ens det..

Men blir baconet alltså riktigt knaprigt och gott vid bara 175 grader?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #16 skrivet: 2008-09-03 10:41 »
Blir baconet knaprigt i micron? Inte utan sån där crisppanna väl?
Lägg några skivor mellan hushållspapper o kör i micron ska du få se på krispigt bacon :D

Nico

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 23
    • Visa profil
SV: Steka bacon
« Svar #17 skrivet: 2008-09-05 19:18 »
 Vill du ha bacon som inte krusar sig så prova att köpa något som kallas Stekfläsk 8) Annars så kan du prova att steka på lägre värme, ofta får jag "plattare" skivor då :P
Lök? är det en rätt?

crlhrv

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1301
    • Visa profil
    • Mina foton och allt annat
SV: Steka bacon
« Svar #18 skrivet: 2008-09-06 09:56 »
bacon på lite papper och in i micron, blir suveränt varje gång.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Steka bacon
« Svar #19 skrivet: 2008-09-09 19:15 »
Hmm jag provade precis ugnssteka bacon på 175°C, det blev lagat men inte alls knaprigt. Eller jo förresten där fanns möjligtvis en liiiten förnimmelse av knaprighet på ett ställe. Kanske blir det mer knaprigt på högre temperatur?
Den som inte frågar får inga svar.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:

- Annonser -