En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Har vi ingen ork kvar? (färdigskivad falukorv)  (läst 8589 gånger)

bryggens

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 440
    • Visa profil
Jag läste  i tidningen i veckan att Scan skulle lansera färdigskivad falukorv!
Varför? Vad blir nästa? Färdigstekta ägg?

Jomael

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 98
    • Visa profil
SV: Har vi ingen ork kvar? (färdigskivad falukorv)
« Svar #1 skrivet: 2008-09-07 10:55 »
Hihi vad de hittar på för att öka försäljning :). Men faktum är, så tror jag att det finns köpare... se på all färdigskivad ost som säljs... salladsblad i förpackning... färdigskalad potatis...

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Har vi ingen ork kvar? (färdigskivad falukorv)
« Svar #2 skrivet: 2008-09-07 19:00 »
Nu gör de reklam för tunt skivad kycklingfilé - att använda till tex rullader. Jag ska ärligt erkänna....jag ska köpa dem.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Har vi ingen ork kvar? (färdigskivad falukorv)
« Svar #3 skrivet: 2008-09-08 07:29 »
Hoho.. färdigskivad ost köper jag till jobbet - vi har ofta fika i samband med våra möten, och det är jättemeckigt att hålla på med en hel ost då.

Slutsats: Det finns användningsområden för allt... Färdigskivad falukorv tilltalar inte mig, men jag är säker på att nån annan kommer tycka att det är finfint! :)
Anne's Food - min matblogg

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Har vi ingen ork kvar? (färdigskivad falukorv)
« Svar #4 skrivet: 2008-09-08 08:23 »
Annamaria: Varför? ??? Har du jätteslöa knivar?

Min första tanke om korven är onödigt, så mycket tid och disk sparar man väl inte? Men Scan har faktiskt två hyfsade argument i sin pressrelease
¤ den underlättar för den som har svårigheter att skära själv
¤ enkelt att ta så många skivor man vill ha även ur frysen

(Fast "Jämna skivor gör även att de får samma tillagningstid"..? Jösses!)

Sen undrar jag över hållbarheten - färdigskivat borde innebära märkbart sämre hållbarhet och känslighet för frysbränna i frysen?

Och hur tjocka är de färdiga falukorvsskivorna? Alla vill ju inte ha lika tjocka skivor, när tror ni Scan lanserar "tunna falukorvsskivor" och "extratjocka falukorvsskivor"?
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Har vi ingen ork kvar? (färdigskivad falukorv)
« Svar #5 skrivet: 2008-09-08 09:59 »
Det handlar bara om bekvämlighet och smidighet men jag skulle aldrig köpa skivad falukorv. Där går min gräns.  Köper du färdigskivat smörgåspålägg Andreas? Det är ju precis samma sak där eller?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6580
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Har vi ingen ork kvar? (färdigskivad falukorv)
« Svar #6 skrivet: 2008-09-08 11:01 »
Fast för en så känslig vara som kyckling måste väl hållbarheten bli jättekort? Är du förresten säker på att du har råd att köpa den där kycklingen, hur mycket högre blir kilopriset och hur rik är du?  ;)

Färdigskivat smörgåspålägg känns mer berättigat, det är knepigt att skiva såpass tunna skivor själv och det är nåt som används i mindre mängd varje dag.
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4486
    • Visa profil
SV: Har vi ingen ork kvar? (färdigskivad falukorv)
« Svar #7 skrivet: 2008-09-08 12:19 »
Det där med skivad korv är ju inget nytt, inte för restaurang- o storköksmarknaden. Men ibland plockas det ut lite varor därifrån o lanseras som nyheter på konsumentsidan.

Det som används, ofta p.g.a personalbrist, i storköken blir "stressmat" i hemmaköket. Det är tydligen bekvämmatsproducenterna som har bestämt att vi inte har tid att laga mat; i sin skivade-korv-reklam säger Scan: "Idag har många konsumenter mindre tid än vad de hade förr"

Vadå? Har tiden blivit kortare? Jobbar vi fler timmar om dan? Sover vi mer? Varför är det just matlagningen som ska ta stryk vid "tidsbrist"?
Dyrt o miljöovänligt blir det också; först kostar väl den skivade korven mer, överbliven korv förvaras i frysen o till sist kanske man micrar dom frysta skivorna för att kunna steka dom.

Promenera till närmsta butik istället o köp en färsk falukorv, då kan du med gott samvete äta hela korven på en gång ;D

Kastar man en blick på grossisternas sortiment hittar man saker som väl snart finns i en butik nära dig:

Strimlad falukorv, skivad o stekt blodpudding, stekt fläsk, stekt bacon (Hasse!) stekt köttfärs, kokt hönskött, kokt pasta, kokta o skalade ägg, äggrullar, äggröra, hackad vitlök,förkokt bakpotatis o pizzadegämnen m.m, m.m

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1036
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Har vi ingen ork kvar? (färdigskivad falukorv)
« Svar #8 skrivet: 2008-09-08 17:26 »
Jag köper inte halvfabrikat över huvud taget.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4486
    • Visa profil
SV: Har vi ingen ork kvar? (färdigskivad falukorv)
« Svar #9 skrivet: 2008-09-08 18:24 »
Vilken typ av matvaror menar du med halvfabrikat?

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1441
    • Visa profil
SV: Har vi ingen ork kvar? (färdigskivad falukorv)
« Svar #10 skrivet: 2008-09-08 18:43 »
Ja, färdigstekt bacon hade passat mig!    :)

Scan anger priset c:a 30 kr för 500 g. Det blir 60 kr/kg. Nu vet jag inte vad motsvarande korv kostar oskivad, men falukorv för 30 kr/kg, eller mindre, är ju inga problem att hitta. Men vi lägger på lite och antar att den kostar 40 kr/kg. Det innebär att vi betalar 20 kr för att få korven skivad. Om man är riktigt, riktigt långsam tar det 5 minuter att skiva ett kg falukorv. Man betalar alltså 20 kr för att slippa högst fem minuters arbete. Det motsvarar en timkostnad på 240 kr. Välj själv!

Kock68

  • Gäst
SV: Har vi ingen ork kvar? (färdigskivad falukorv)
« Svar #11 skrivet: 2015-01-07 11:01 »
Hej

Allt detta kommer från storköksbranchen och industritillverkning, det finns stekta ägg, stekt bacon, omeletter, skivad falukorv, stekt skivad falukorv, kokta ägg på rulle m.m. m.m.
Detta används när utrymme, tid eller lagar ställer till det, t.ex. smörgåsföretaget som vill tillverka smörgåsar utan att behöva installera fläktsystem,samt minska risken för kontamination mellan råa och tillagade råvaror (mycket regler att följa). SEDAN är det helt galet att använda i hemmahushåll, detta är grejer för industrier.

webguide

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1036
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Har vi ingen ork kvar? (färdigskivad falukorv)
« Svar #12 skrivet: 2015-01-07 18:08 »
Hej

Allt detta kommer från storköksbranchen och industritillverkning, det finns stekta ägg, stekt bacon, omeletter, skivad falukorv, stekt skivad falukorv, kokta ägg på rulle m.m. m.m.
Detta används när utrymme, tid eller lagar ställer till det, t.ex. smörgåsföretaget som vill tillverka smörgåsar utan att behöva installera fläktsystem,samt minska risken för kontamination mellan råa och tillagade råvaror (mycket regler att följa). SEDAN är det helt galet att använda i hemmahushåll, detta är grejer för industrier.

Och det är lika illa där, ofta extremprocessade produkter, lämpar sig inte alls för vare sig smörgåsföretag eller storhushåll. Som konsument känenr jag mig bara lurad. Om man skall syssla med livsmedel och inte klarar av att följa regelverket så kanske man är i fel bransch.

Amiga

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 4
    • Visa profil
SV: Har vi ingen ork kvar? (färdigskivad falukorv)
« Svar #13 skrivet: 2015-04-23 16:43 »
Ser inget fel i om där skulle finnas tex stimlad falukorv (stroganff) eller slantar av tex chorizo (korvgryta)ute i handeln om där finns en efterfrågan om det.
Finns ju människor med nedsatt funktion i händerna som säkert välkomnar det och dagens människor som kanske inte har tid eller ork. Tror faktiskt att svinnet hade blivit mindre.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -