En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Korv-/hamburgerbröd  (läst 8471 gånger)

Kurtson

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 138
    • Visa profil
    • www.kurtson.se
Korv-/hamburgerbröd
« skrivet: 2007-05-26 14:59 »
Tips på recept önskas, blir dyrt att handla i längden....
Jag gillar de där lite större mjukare korvbröden... så något som är som de.
Antar att det egentligen bara är någon form av bulldeg, men ändå, det kanske finns tips där ute.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Korv-/hamburgerbröd
« Svar #1 skrivet: 2007-05-26 16:43 »
Korvbröd är jag inge vidare på, det blir inte alls så där uppvikbara som de ska va! Det fattas nåt som jag inte får till... Men hamburgerbröd gör jag ofta! Här har jag ett recept på dessa :
http://kryddburken.wordpress.com/2007/04/09/hemmagjorda-hamburgare-hamburgerbrod/

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Korv-/hamburgerbröd
« Svar #2 skrivet: 2007-05-26 18:25 »
Får du dem sådär fluffiga som köpes-hamburgerbröd?

Du har inte prövat göra någon lite grövre variant som är så inne i dessa dagar?
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Korv-/hamburgerbröd
« Svar #3 skrivet: 2007-05-26 20:15 »
Nä, det är stor skillnad på fluffigheten! *S* Men det är inte som kavring iallfall! :-)
Jag hade jag mkt för att få reda på receptet på de där fluffiga korv & hamburgerbröden!

Iblnad har jag gjort med grahamsmjöl i, bytt ut 50/50 och uteslutit socker, det funkar de med!

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Korv-/hamburgerbröd
« Svar #4 skrivet: 2007-05-27 15:01 »
Tittade runt lite på nätet vad det egentligen är för ingredienser i köpt hamburgerbröd och de flesta ser ut att innehålla extra vetegluten vilket ger fluffigare bröd. Du har inte provat tillsätta sånt Kryddburken?

Edit: Flyttade den lite mer bageritekniska delen av denna tråd om vetegluten hit:
http://matforum.nu/index.php?topic=205.0
« Senast ändrad: 2007-05-28 12:57 av Andreas »
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1360
    • Visa profil
SV: Korv-/hamburgerbröd
« Svar #5 skrivet: 2007-05-29 19:41 »
Var kan man köpa rent vetegluten?

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6575
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Korv-/hamburgerbröd
« Svar #6 skrivet: 2007-05-31 11:31 »
Här går det att beställa vetegluten på nätet:

http://jra.nu/elivs/catalog/product_info.php?products_id=25124
(1 kilo 82 kronor, 25 kilo 1750 kronor eller 70 kr / kg)

http://www.vitapost.se/crosslink.asp?page=article&gen=article&id=2921
(1 kilo 89 kronor)

Leverantör är annars
http://www.biofood.se/

Man kan hitta sin lokala återförsäljare här på kartan:
http://www.biofood.se/aterforsaljare2.asp

Provade ringa en av dem - Naturapoteket här i Umeå - och de hade vetegluten i beställningssortimentet, de kan ta hem på en vecka eller två och de tar 96 kronor för ett kilo.

Vem blir först på forumet att baka hamburgerbröd med extra vetegluten?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4465
    • Visa profil
SV: Korv-/hamburgerbröd
« Svar #7 skrivet: 2007-07-27 18:06 »
På en annan tråd var det prat om att själv baka hamburgerbröd o blev dom i så fall så fluffiga som köpta?Jag hittade ett recept från Hemmets Journal där det var mycket jäst i degen, det kanske är det som gör susen(eller fluffet)Om någon vill prova,varsågod:
Korv- och hamburgerbröd ca 18 korvbröd eller 22 hamburgerbröd
75 g jäst
5 dl vatten eller mjölk
1 tsk salt
2 msk matolja
ca 13-14 dl vetemjöl special
Pensling och garnering:
vatten
sesamfrön
Ugn: 250°
1. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vätskan med matolja till fingervärme. Häll degspadet över jästen och rör om så att den löser sig.
2. Tillsätt salt och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
3. Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt. Dela degen i 18 eller 22 lika stora bitar. Till korvbröd formar du 18 släta ovala bullar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Låt dem jäsa under duk ca 30 minuter.
4. Till hamburgerbröd formar du ca 22 släta runda bullar. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och platta till dem ordentligt med hjälp av en annan bakplåt. Låt bröden jäsa under duk ca 30 minuter.
5. Pensla korvbröden med vatten. Pensla hamburgerbröden med vatten och strö över sesamfrön.
6. Grädda korvbröden mitt i ugnen ca 8-10 minuter och hamburgerbröden mitt i ugnen ca 5-8 minuter.
7. Låt bröden kallna på galler under duk. De går att frysa.

kryddburken

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 976
  • Li - Kryddburken
    • Visa profil
    • Kryddburken - matblogg
SV: Korv-/hamburgerbröd
« Svar #8 skrivet: 2007-07-27 19:30 »
Det måste provas!

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -