En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Rökt med chillismak  (läst 3131 gånger)

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
Rökt med chillismak
« skrivet: 2008-09-23 18:30 »
Har nu testat en ny grej.
Jag rökte en älgstek på ca 1 kg och saltade den inte före , den fick rökas till ca 70 grader.
Sedan kokade jag en lag på 9vatten 1del salt och sedan lade jag i 1msk krossad chilli så den fick koka med en liten stund.
Sedan fick det svalna och köttet fick ligga i denna lag ca 1 dygn .
Mycket gott till en öl eller på en smörgås
Carpe diem

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6572
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Rökt med chillismak
« Svar #1 skrivet: 2008-09-30 09:55 »
Chilikryddad älg har jag aldrig varit med om man det kanske passar bra! Vad använder du för rökutrustning? Hur stark chili hade du? Smakade det mest rökt eller chili?
Den som inte frågar får inga svar.

helfgren

  • Kallskänka
  • ****
  • Antal inlägg: 271
    • Visa profil
SV: Rökt med chillismak
« Svar #2 skrivet: 2008-09-30 16:45 »
Jag har en rök som jag byggt i rostfritt , den är ca 160cm hög 50*50 cm i djup och bredd. Jag använde santa-marias red hot chilli pepper.Enligt deras styrke tabell ska den ligga på 7 av 9 . Köttet smakade saftigt rökt med lite styrka i eftersmaken.
Carpe diem

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -