En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Småtips till brödbaket  (läst 3060 gånger)

Romarin

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 71
    • Visa profil
    • gourmetodling & kökshemligheter
Småtips till brödbaket
« skrivet: 2008-09-26 09:46 »
Har läst att om man tar vichyvatten i brödet istället för vatten blir brödet luftigt och det har jag provat.
Likaså om man siktar brödet ner i bunken.

Har faktiskt också provat med rödvin i degspadet en gång när jag skulle göra det extra festligt till ett knytkalas. Blev lite annorlunda tycker jag och gott! 

Sen ska man börja med hög värme och växelvis ta ner värmen så blir det extra fin skorpa.

Har någon några andra småtips till brödbaket?  :)
 

annamaria

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 2076
    • Visa profil
SV: Småtips till brödbaket
« Svar #1 skrivet: 2008-09-26 13:56 »
Lite ättika i degen gör brödet lite syrligt och väldigt gott. Sen matar jag jästen med lite socker innan degvätskan hälls på. Jag brukar pensla brödet med kaffe, sirap och smör några gånger under gräddningen. Det ger god smak och fin yta.

Romarin

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 71
    • Visa profil
    • gourmetodling & kökshemligheter
SV: Småtips till brödbaket
« Svar #2 skrivet: 2008-09-26 14:46 »
Hej annamaria!

Kaffe låter intressant och sirap också. Ska prova dina tips! Tack!  ;D
 

Viliam

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
SV: Småtips till brödbaket
« Svar #3 skrivet: 2008-10-08 17:20 »
Dra på ånga eller ställ in ett bläck med vatten i ugnen när du gräddar vetebullar så spricker inte "locken" lika lätt.

ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Småtips till brödbaket
« Svar #4 skrivet: 2008-10-08 19:12 »
Gör man egen färskost så är det jättegott att använda vasslan som blir över som degspad (och tänk så gott det är med nybakt bröd med egen färskost... ;))
Vill man inte baka genast går det bra att frysa vasslan tills andan faller på att baka bröd.
man kan prova allt -minst en gång!!;)

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -