En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Grönsaker efter årstid & Tillagning  (läst 4044 gånger)

Karl

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
Grönsaker efter årstid & Tillagning
« skrivet: 2008-11-10 20:53 »
Hej där!

Är det någon som har hittat någon bra sida det där det står vilken grönsak som är bäst under vilken årstid? Eller kanske någon som rentutav vet det?

Hur tillagar ni era grönsaker?  Har ni några hemliga knep?

Jag steker t ex min gröna sparris i en ganska väl tilltagen blandning av smör och olivolja. Tycker smaken blir överlägsen jämfört med råstekning.



agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4449
    • Visa profil
SV: Grönsaker efter årstid & Tillagning
« Svar #1 skrivet: 2008-11-11 10:32 »
Måste bara fråga; vad kallar du ditt sätt att steka sparris? Hur gör du i så fall råstekt ???

Karl

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
SV: Grönsaker efter årstid & Tillagning
« Svar #2 skrivet: 2008-11-11 20:31 »
Uttryckte mig felaktigt där, med råstekning menade jag egentligen halstrad sparris. Stekt utan förkok, ofta i grillpanna,  och utan fett alltså.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4449
    • Visa profil
SV: Grönsaker efter årstid & Tillagning
« Svar #3 skrivet: 2008-11-12 10:08 »
Du förkokar alltså dina sparrisar?

PS Folkhälsoinstitutet har en säsongsguide (billig broschyr) som du kan ha en viss nytta av.
http://www.folkhalsoguiden.se/Informationsmaterial.aspx?id=2141
« Senast ändrad: 2008-11-12 10:27 av agnetasch »

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Write pancake in Swedish!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -