Grönsaker efter årstid & Tillagning

Startat av Karl, 2008-11-10 20:53

Föregående ämne - Nästa ämne

Karl

Hej där!

Är det någon som har hittat någon bra sida det där det står vilken grönsak som är bäst under vilken årstid? Eller kanske någon som rentutav vet det?

Hur tillagar ni era grönsaker?  Har ni några hemliga knep?

Jag steker t ex min gröna sparris i en ganska väl tilltagen blandning av smör och olivolja. Tycker smaken blir överlägsen jämfört med råstekning.



agnetasch

Måste bara fråga; vad kallar du ditt sätt att steka sparris? Hur gör du i så fall råstekt ???

Karl

Uttryckte mig felaktigt där, med råstekning menade jag egentligen halstrad sparris. Stekt utan förkok, ofta i grillpanna,  och utan fett alltså.

agnetasch

2008-11-12 10:08 #3 Last Edit: 2008-11-12 10:27 by agnetasch
Du förkokar alltså dina sparrisar?

PS Folkhälsoinstitutet har en säsongsguide (billig broschyr) som du kan ha en viss nytta av.
http://www.folkhalsoguiden.se/Informationsmaterial.aspx?id=2141

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal