En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Tråden om tillbehör  (läst 3125 gånger)

Karl

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 8
    • Visa profil
Tråden om tillbehör
« skrivet: 2008-11-10 21:05 »
Ett gott tillbehör kan ju vara lika gott som huvudproteinet själv. Ett par perfekt kokta primörer till en halstrad gös med beurre blanc eller kanske ett par 3-stegs pommes frites till en bit entrecote av högre kvalitet och lite bearnaisesås. Såserna och tillbehören på dessa talrikar är för mig lika viktigt som fisken och köttet, just för att de är bra tillbehör.

Vad har ni för tillbehör till era proteiner, tillbehör som är värdiga att slängas in med fina ingredienser?

Kanske kan vi sammanställa en go-to lista när man vet vad man vill äta för huvudråvara men inte vad man vill ha till?

Jag börjar.
Potatisterrin
Potatisgratäng
Pommes Frites
Potatismos
Risotto
Perfekt tillagade primörer
Smörstekta Kantareller

Såser och röror är också intressant.


ena

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 468
    • Visa profil
    • enas mattankar
SV: Tråden om tillbehör
« Svar #1 skrivet: 2008-11-10 21:48 »
kokta rotsaker i tärningar som man sedan steker i riktigt smör, med ett gott örtsalt, peppar o lite honung. Sen en mild senapsås på Dijonsenap till...

Eller varför inte bara ugnsrosta rotsakerna...

En kall sås med creme fraiche, finhackad röd lök, finhackad paprika, hackade blandade örter och salt o peppar passar till det mesta ;) vill man kan man faktiskt värma på den såsen försiktigt också :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4448
    • Visa profil
SV: Tråden om tillbehör
« Svar #2 skrivet: 2008-11-11 10:43 »
Om man inte äter potatis/rotfrukter, ris eller pasta är tillbehörsfrågan ännu svårare. Sallad lessnar man snabbt på. Några tips på den fronten tro?

syntetica

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 92
    • Visa profil
SV: Tråden om tillbehör
« Svar #3 skrivet: 2008-11-19 20:43 »
salladen är ju så bra då man kan variera den i så himla många olika varianter, ett tips om man har dålig fantasi är att det finns färdiga blandningar, iaf på vårat ica :D

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4448
    • Visa profil
SV: Tråden om tillbehör
« Svar #4 skrivet: 2008-11-20 09:12 »
Färdiga sallader går tyvärr bort. Jag har alldeles för dålig erfarenhet av dessa bakteriebomber :-\

Nilsson

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 39
    • Visa profil
SV: Tråden om tillbehör
« Svar #5 skrivet: 2008-11-21 20:44 »
Dauphinepotatis är gott....
I övrigt kan man väl nämna ris, vete, havre och såna roliga sydamerikanska quinoa.
Vanlig kokt mathavre är underskattat.
Älgfilé tillagas gott och enkelt genom att man slår på spisen, ställer dit pannan och visar pannan för filén innan den tunnskivas och äts.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Stava ordet kjaffägredde rätt!:
Hur många laxar finns i en laxask? Skriv antalet med bokstäver!:

- Annonser -