En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: laga kycklingfilé  (läst 6600 gånger)

soytobias

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 4
    • Visa profil
laga kycklingfilé
« skrivet: 2008-11-14 18:20 »
har nån nåt tips på nån kycklingrätt (helst filé då jag inte gillar ben och senor och sånt)?.. men det går ju alltid att
ändra maträtten från hel kyckling till kycklingfiléer..
har hittat en del recept men det innefattar nästan alltid grädde som jag ogärna har i matlagning.. inte för att det är fett, för det behöver jag :) tycker bara grädde förstör smaken..

gärna nån wok..

kom med förslag

soytobias

  • Kökspraktikant
  • *
  • Antal inlägg: 4
    • Visa profil
SV: laga kycklingfilé
« Svar #1 skrivet: 2008-11-14 18:30 »
oh hittade ett som verkar gott!!
http://www.guldfageln.se/showRecipe.aspx?rid=349

PerG

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 232
    • Visa profil
SV: laga kycklingfilé
« Svar #2 skrivet: 2008-11-14 19:12 »
Ett tips (som jag iofs bara testat en gång) om man ska äta ett helt kycklingbröst som det är och tänkt grilla/steka: Koka istället först och sautera (heter det väl när man steker för att ge färg) i mycket smör. Köttet blev mycket saftigare än vad det brukar bli när man bara grillar/steker!.

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: laga kycklingfilé
« Svar #3 skrivet: 2008-11-15 11:50 »
Testa svägerskans knep;hon stormkokar fryst kycklingbröst i en timme(!) i buljong innan hon gör något med den,steker eller grillar.Hon påstår att den blir otroligt saftig o mör.

Det förvånar mig att du efterlyser recept på kycklingbröst, det är ju de enda kycklingrecept som finns nuförtiden. Jag letar ständigt efter recept på hel kyckling eller kycklingdelar :D 

PerG

  • Köksbiträde
  • ***
  • Antal inlägg: 232
    • Visa profil
SV: laga kycklingfilé
« Svar #4 skrivet: 2008-11-16 15:41 »
Apropå hel kyckling så hittade jag ett recept i min ICA:s kokbok på Fransk Köttsoppa med nötkött och hel kyckling. Mycket gott och lite variation till den "svenska" köttsoppan. Jag kan väl inte återge receptet pga upphovsrätt, men det är i princip en köttsoppa (rotfrukter, buljong, nötkött) och sen kokar man med en hel kyckling som man styckar i c:a 8 bitar. Mums!

Har du kollat i lite äldre kokböcker? Där finns det ju ofta bra recept på hel kyckling eller kycklingdelar?

Det förvånar mig att du efterlyser recept på kycklingbröst, det är ju de enda kycklingrecept som finns nuförtiden. Jag letar ständigt efter recept på hel kyckling eller kycklingdelar :D 

Hasse

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 1437
    • Visa profil
SV: laga kycklingfilé
« Svar #5 skrivet: 2008-11-16 16:55 »
PerG, återge gärna receptet om du vill. Recept är inte skyddade av upphovsrätten. Men beskrivningen av arbetsgången bör du formulera med egna ord.

http://matforum.nu/index.php?topic=414.0

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: laga kycklingfilé
« Svar #6 skrivet: 2008-11-16 17:58 »
Har du kollat i lite äldre kokböcker?
Men inte för långt tillbaka, jag såg ett recept i Iduns kokbok som började: "Klipp fötterna av fågeln. Plocka, sved o ta ur den" Herregud, vi vet inte hur bekvämt vi har det!
Den franska köttsoppan lät god, tack för den! Den borde väl vara något för soytobias också; man lägger tunt skivat nötkött o kycklingbröst vackert i soppan.

syntetica

  • Diskare
  • **
  • Antal inlägg: 92
    • Visa profil
SV: laga kycklingfilé
« Svar #7 skrivet: 2008-11-19 20:40 »
jag brukar skriva kykligen i bitar sen steka dom sen tillsätta creme fresh sen valfria grönsaker och sen häller du i lite mjölk :D

agnetasch

  • Köksmästare
  • *******
  • Antal inlägg: 4458
    • Visa profil
SV: laga kycklingfilé
« Svar #8 skrivet: 2008-11-20 08:44 »
Fast nu är det slut med kycklingfilématlagningen, nu får ni lära er laga hel kyckling. Ni vill väl inte uppmuntra uppfödningen av de stackars handikappade Cobb 700, monsterkycklingarna? :o
« Senast ändrad: 2008-11-20 09:05 av agnetasch »

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -