En matbild

Guider

Matbloggat

Författare Ämne: Isomalt  (läst 7852 gånger)

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 994
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
Isomalt
« skrivet: 2008-11-28 08:28 »
Nån som vet var man  kan köpa isomalt?
Jag kan beställa via "min" texturasbutik i Tyskland, men jag tänkte att det kanske går att få tag på i vanliga livsmedelsbutiker, eller på Apoteket etc.

Anne

  • Mästerkock
  • ******
  • Antal inlägg: 1083
    • Visa profil
    • Anne's Food
SV: Isomalt
« Svar #1 skrivet: 2008-11-28 08:50 »
Kan man få länken till din texturasbutik? :) *sugen*
Anne's Food - min matblogg

Andreas

  • Forumvärd
  • *****
  • Antal inlägg: 6561
    • Visa profil
    • Matforum
SV: Isomalt
« Svar #2 skrivet: 2008-11-28 10:57 »
Tänkte precis fråga vad isomalt fyller för funktion men hann hitta den här kursbeskrivningen för "Desserter med inslag av texturas" - "Vi kommer arbeta med isomalt, ett socker som inte blir kladdigt och fuktigt, perfekt att använda vid tillfällen som när en dessert ska stå ett tag innan servering. I Peru ... var det mycket populärt att skapa så kallade glasdesserter med hjälp av isomalt som gör de genomskinliga." http://www.restaurangakademien.se/kurser_och_utbildningar/bageri/dessert_mer_inslag_av_texturas_-_9_mars

Hamnade även på nån sida hos godistillverkaren Karamellpojkarna där det framgår att de använder isomalt i sina sockerfria produkter, man kanske kunde fråga dem vad de har för isomaltleverantör?

Är du inne på desserter Webguide eller nåt annat?
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 994
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Isomalt
« Svar #3 skrivet: 2008-11-28 11:12 »

webguide

  • Kock
  • *****
  • Antal inlägg: 994
    • Visa profil
    • Vassaknivar.se
SV: Isomalt
« Svar #4 skrivet: 2008-11-28 11:15 »
Tänkte precis fråga vad isomalt fyller för funktion men hann hitta den här kursbeskrivningen för "Desserter med inslag av texturas" - "Vi kommer arbeta med isomalt, ett socker som inte blir kladdigt och fuktigt, perfekt att använda vid tillfällen som när en dessert ska stå ett tag innan servering. I Peru ... var det mycket populärt att skapa så kallade glasdesserter med hjälp av isomalt som gör de genomskinliga." http://www.restaurangakademien.se/kurser_och_utbildningar/bageri/dessert_mer_inslag_av_texturas_-_9_mars

Hamnade även på nån sida hos godistillverkaren Karamellpojkarna där det framgår att de använder isomalt i sina sockerfria produkter, man kanske kunde fråga dem vad de har för isomaltleverantör?

Är du inne på desserter Webguide eller nåt annat?

Ja desserter men även för att göra glaskulor och bubblor till andra rätter, man kan t.ex. tänka sej att blåsa en bubbla av isomalt genom en rök och skapa en rökbbubla som man kan lägga på en orökt fisk...

Gabriella

  • Gäst
SV: Isomalt
« Svar #5 skrivet: 2012-02-15 08:47 »
Hej! Såg att detta var ett väldigt gammalt inlägg/fråga men jag ville ändå tipsa om att Isomalt kan köpas från Åsö, som är en leverantör till konditorier mfl. Vet dock inte om de säljer till privatpersoner. www.aso.se.

 

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator. Om du blir medlem hos Matforum visas det du skriver direkt.

Använd ditt riktiga namn eller smeknamn. Inlägg där namn är företags-, produkt-, hemside-, eller bloggnamn kommer inte att godkännas. Reklam är ej tillåtet. Formulera dig vänligt.

Namn: E-post:
Verifiering:
Skriv ordet klöjm baklänges!:
Write pancake in Swedish!:

- Annonser -